Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Επέκταση του δικτύου Καφέ Κάδου (Αποκομιδή Βιοαποβλήτων)

16 Απριλίου 2024

Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή και βιώσιμη

Στο πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ κάδου (Βιοαποβλήτων) του Δήμου Αρταίων εντάχθηκαν πλέον οι περιοχές από την οδό Θειακογιάννη έως και τον νέο κόμβο της περιφερειακής οδού της πόλης, η οδός Γ. Μπακόλα και οι κάθετες και παράλληλες σε αυτή καθώς και η περιοχή πέριξ του Κ.Υ. Άρτας (παλαιό νοσοκομείο).
Οι καφέ κάδοι αποτελούν μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου για την προώθηση της ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων στην πόλη μας. Αξιοποιούνται τα οργανικά απόβλητα που προκύπτουν από την κουζίνα μας και αναδεικνύεται η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας.

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης των καφέ κάδων στο Τρίγωνο, ενημερώνει καθημερινά για τον τρόπο λειτουργίας τους και έχουν ήδη διανεμηθεί φυλλάδια.
Επίσης για τις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί οι καφέ κάδοι, μοιράζονται μικρά καφέ καδάκια για οικιακή χρήση, όπου θα συλλέγονται τα βιοαπόβλητα στην ειδική βιοδιασπώμενη σακούλα που – τέλος – θα πηγαίνουν στον μεγάλο κάδο. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαλογής βιοαποβλήτων μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2681072910 ή να προσέρχονται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου για να προμηθευτούν τον μικρό καφέ κάδο και την ειδική βιοδιασπώμενη σακούλα για χρήση οικιακή.

Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλους τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τους καφέ κάδους για τη σωστή διάθεση των απορριμμάτων τους. Μέσω της ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων, μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή και βιώσιμη για τις μελλοντικές γενιές.