Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εορτασμός της ιστορικής εθνικής επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

26 Μαρτίου 2021

Με σεβασμό στην παράδοση και πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ο Δήμος Αρταίων τίμησε με ένα συμβολικό τρόπο την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ οι δράσεις του Δήμου Αρταίων, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς.

Με τις πρωτοβουλίες της, η Δημοτική Αρχή θέλησε να βάλει το δικό της λιθαράκι στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821 και να αποτίνει φόρο τιμής στην μνήμη των ηρώων με δράσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας.

Δήλωση Δημάρχου Αρταίων: «Έχουμε υποβάλλει πρόταση στην Επιτροπή Ελλάδα 2021, ώστε οι εορτασμοί να συνοδευτούν και από έργα πολιτιστικών υποδομών».

Μετά την κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Αρταίων, τον Δήμαρχο Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλή Μίγδο, και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, Κώστα Τράμπα, στο άγαλμα του Γ. Καραΐσκάκη, ο Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε:

«Οι εκδηλώσεις τιμής για το παρελθόν αλλά και υπερηφάνειας θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στο μυαλό μας, δεν είναι μόνο να κάνουμε εκδηλώσεις αλλά να φτιάξουμε και πολιτιστικές υποδομές που θα μείνουν παρακαταθήκη για το μέλλον. Είμαστε στο στάδιο της υποβολής προτάσεων στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και όταν θα έχουμε εξελίξεις θα υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση».