Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εντός των ημερών ξεκινούν οι ασφαλτοστρώσεις κεντρικών οδών στην Τοπική Κοινότητα Ανέζας

19 Σεπτεμβρίου 2022

Στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση κεντρικών οδών στην περιοχή της Ανέζας μήκους περίπου 1,5 χλμ. προχώρα το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Αρταίων, ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον ανάδοχο του έργου Δημήτρη Φούκα. Οι εργασίες είναι προϋπολογισμού 220.000,00 ευρώ και καλύπτονται από το Υπουργείο Υποδομών.

Αυτό θα σημάνει την αρχή της υλοποίησης ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων της Ανέζας, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως πρόκειται να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ασφαλτική αποκατάσταση των οδών οι οποίες είχαν υποστεί μεγάλες διαβρώσεις λόγω της παλαιότητας του οδοστρώματος και της κατασκευής της κεντρικής αποχέτευσης. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί και διαγράμμιση του οδοστρώματος, με βαφή υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας. Το αποτέλεσμα θα έχει πολλαπλή αξία, αφού αφενός διευκολύνεται η προσβασιμότητα, ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία, αφετέρου αναβαθμίζονται  παράλληλα οι μετακινήσεις, κάνοντας τες πιο ασφαλείς.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας εύκολη και ασφαλή, για κάποιους οι εργασίες αυτές φαντάζουν μικρές και αυτονόητες, αλλά δεν θα επεκταθώ στο πόσο χρονοβόρες είναι οι διαδικασίες. Θα σταθώ μόνο στο έξης, σε αυτό που μου λένε οι δημότες μου στο πόσο έχουν βοηθηθεί στην καθημερινότητα αλλά και στην επιχειρηματικότητα», ανέφερε σε σχόλιο του ο κ. Τσιρογιάννης.