Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ένταξη του Δήμου Αρταίων στο πρόγραμμα Baby Bank – Δωρεάν διανομή βρεφικών ειδών σε ευάλωτες οικογένειες.

14 Μαρτίου 2024

Συμφωνητικό συνεργασίας υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χριστόφορο Σιαφάκα και την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Φαιναρέτη» για την ένταξη και τη συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στο πρόγραμμα Baby Bank.

Το «Baby Bank» είναι ένα πρόγραμμα συλλογής και δωρεάν διανομής βρεφικών ειδών και εξοπλισμού (καρότσια, κούνιες, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.ά.) για βρέφη, νήπια και παιδιά από 0 έως 5 ετών και αποσκοπεί στην ανακούφιση ευάλωτων οικογενειών από τα ιδιαίτερα αυξημένα έξοδα των πρώτων ετών της γονεϊκότητας.

Παράλληλα, μέσα από την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απαραίτητων ειδών για την ομαλή ανάπτυξη των βρεφών, νηπίων και παιδιών το πρόγραμμα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί την αλληλεγγύη μεταξύ των γονέων και το πνεύμα εθελοντισμού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έγκυες, νέες μητέρες, νέους πατέρες και παιδιά από 0 έως 5 ετών που βρίσκονται σε δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, σε κίνδυνο φτώχειας ή οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Το πρόγραμμα θα λειτουργεί αποκλειστικά μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων, όπου οι οικογένειες θα μπορούν να απευθύνονται για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και για την καταγραφή των εκάστοτε αναγκών τους.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Χρήστου Παπανικολάου και την ευθύνη και τον συντονισμό έχει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, εθελοντισμού και κοινωνικών δομών Αγγέλα Τσώλα.

Για την ένταξη του Δήμου Αρταίων στο πρόγραμμα Baby Bank ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας δήλωσε: «Σήμερα είναι μία καλή ημέρα για την Άρτα. Μία ακόμη σημαντική προσπάθεια για την υποστήριξη των ευάλωτων οικογενειών της πόλης μας γίνεται πράξη. Το πρόγραμμα Baby Bank φυσικά είναι η αφετηρία από μία σειρά πρωτοβουλιών που θα πάρουμε σαν Δήμος Αρταίων για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας»