Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με αρχικό προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) στην Άρτα

17 Μαΐου 2019

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ένα έργο που στηρίζει τους καταστηματάρχες»

Ακόμη ένα μεγάλο έργο του Δήμου Αρταίων προχωρά και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, αφού εγκρίθηκε η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος με 3,5 εκ. ευρώ και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 1,9 εκ. ευρω η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην Άρτα. Πρόκειται για μια πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας και το έργο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα εμπορικών πεζοδρόμων της Άρτας. Ο Δήμος χρηματοδοτείται με 1,5 εκ. ευρώ και ο Εμπορικός Σύλλογος με 400.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν από δημοτικούς πόρους.

«Ακόμη ένα οραματικό έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Ό, τι έχουμε δεσμευθεί προς τους Αρτινούς το κάνουμε πράξη! Στην Άρτα συνεργαζόμαστε, αναβαθμιζόμαστε και αποκτούμε ταυτότητα! Πλέον, το εμπορικό κέντρο της Άρτας θα αποκτήσει τη δική του ταυτότητα, θα αναβαθμιστεί και θα αξιοποιηθεί μέσω αναπλάσεων και έργων που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την ομορφιά της πόλης μας. Ήταν μια πρόταση που υποβάλλαμε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, με πάνω από 200 εμπορικά  καταστήματα της Άρτας να την έχουν προσυπογράψει. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει πολύ σημαντικές δράσεις που αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης, θα το καταστήσουν ακόμη πιο λειτουργικό και φιλικό προς όλους, ενώ θα αναδείξουν την πόλη και τα καταστήματα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνεχίζει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Ευγενία Φωτονιάτα για την άριστη συνεργασία, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρη Χουλιάρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και τους καταστηματάρχες της Άρτας για την αγαστή συνεργασία κατά την κατάρτιση της πρότασης, τα στελέχη του Δήμου και τους μελετητές μας για την άρτια προετοιμασία και υποβολή της πρότασης, καθώς η πρόταση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Άρτα είναι η 9η κατά σειρά στον πίνακα αξιολόγησης από τις συνολικά 56 που εντάσσονται, κάτι που αποδεικνύει ότι ήταν από τις καλύτερες πανελλαδικά!».

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) είναι μια καινοτόμος δράση που δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων και οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου, δίνοντας ιδιαίτερη ταυτότητα στην πόλη.

Ο Δήμος Αρταίων αναλαμβάνει την ανάπλαση του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης της Άρτας, όπου θα γίνει νέα πλακόστρωση όλου του πεζοδρομημένου τμήματος και θα τοποθετηθούν νέα δέντρα, νέες ζαρντινιέρες λουλουδιών, νέα παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός και υπαίθρια παιχνίδια. Επίσης, θα κατασκευαστούν δύο σιντριβάνια (ένα στην κεντρική πλατεία και ένα στα Ψαροπλια), ενώ θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση στο χώρο δίπλα στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας. Επιπλέον, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, όπως τοποθέτηση υδραυλικών μπαρών στην είσοδο των πεζοδρόμων για την ελεγχόμενη είσοδο οχημάτων στον πεζόδρομο, την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων, την προμήθεια και εγκατάσταση νέου ασύρματου δικτύου και τον διαγωνισμό Αστικής Τέχνης «Art Mall».

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει εργασίες επεμβάσεων επί των προσόψεων 206 εμπορικών καταστημάτων, την προμήθεια εξοπλισμού προσόψεων εμπορικών καταστημάτων, τη δημιουργία Ιστοσελίδας προώθησης συμβαλλόμενων επιχειρήσεων, τις δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και τις δαπάνες για έκδοση αδειών.