Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ενισχύεται ο στόλος καθαριότητας: 5 ακόμη οχήματα απέκτησε ο Δήμος Αρταίων

26 Απριλίου 2023

Χρ. Τσιρογιάννης: “Μαζί για μια Άρτα καθαρή”.

Πέντε ακόμη «συμμάχους» στην προσπάθεια για καθαρή και περιποιημένη Άρτα, απέκτησε ο Δήμος Αρταίων με την παραλαβή νέων οχημάτων. Έτσι, στην καθημερινή προσπάθεια της υπηρεσίας καθαριότητας θα συνδράμουν πλέον: 3 απορριμματοφόρα 16 m3, 1 υδροφόρα και 1 όχημα πλύσης κάδων.

Τα νέα οχήματα, έρχονται μετά από την χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που πέτυχε από το ΠΕΠ Ηπείρου, η Δημοτική Αρχή, καθώς αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα του ζητήματος και την ανάγκη η Άρτα να είναι μια καθαρή και αισθητικά αναβαθμισμένη πόλη.

Οι παρεμβάσεις, όμως, στα ζητήματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος δεν σταματούν εδώ, καθώς σταδιακά στο Δήμο Αρταίων θα ενσωματωθούν και αλλά οχήματα για τα οποία ο Δήμος έχει προχωρήσει σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

«Η ενίσχυση του στόλου σημαίνει ενίσχυση των υπηρεσιών, σημαίνει ενίσχυση της δυνατότητας για ακόμη καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας σε ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα. Ασφαλή οχήματα για τους υπαλλήλους μας και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχρονο, με πολλαπλά οφέλη για την εξοικονόμηση χρημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου μας, για τις ενέργειες χρηματοδότησης και προμήθειας των οχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.

Ενώ από τη πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπουκουβάλας ανέφερε: «Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για μια Καθαρή Άρτα. Η προσπάθεια αυτή ενισχύεται και με τα νέα οχήματα που παραλάβαμε αλλά και με την τοποθέτηση των καφέ κάδων. Και τα δύο μας βοηθούν σε δύο πολύτιμους στόχους, την αύξηση της ανακύκλωσης και τη μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται για ταφή».