Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ενημέρωση από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ για την πρόσληψη δημοσιογράφου

07 Απριλίου 2022

Η Διοίκηση της ΑΔΑΕ ΟΤΑ υπενθυμίζει προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Amvrakia FM 91,9, αν και ενημερωτικού χαρακτήρα, μέχρι τώρα δεν διαθέτει στο δυναμικό του πτυχιούχο δημοσιογραφίας και ενημέρωσης.

Λειτουργεί μέσα από την μεγάλη και πολύ καλή παρουσία εθελοντικών στελεχών. Ως εκ τούτου, πρόθεση της διοίκησης είναι η στελέχωση του δυναμικού του σταθμού με πτυχιούχο δημοσιογράφο, μέλος αναγνωρισμένης ένωσης δημοσιογράφων και η στελέχωση θα γίνει με κριτήρια τύπου ΑΣΕΠ και με κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό.

Τα όσα λέγονται και ακούγονται περί συγκεκριμένων προσώπων είναι απλά φήμες. Οι εθελοντές θα παραμείνουν στις θέσεις τους, με τις εκπομπές τους και τις ώρες τους, αλλά ο σταθμός θα ενισχύσει τον ενημερωτικό του χαρακτήρα και μόνο. Κάτι για το οποίο είχε γίνει η αρχή, ύστερα από την επιστολή του Δημάρχου Αρταίων στις 03/11/2021 και με Αρ.Πρ. 23700, με την οποία απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοσιογράφους της πόλης μας για να αποκτήσουν το δικό τους ραδιοφωνικό βήμα σε ειδικά διαμορφωμένη ζώνη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Amvrakia FM, με σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Ραδιόφωνο προχώρα στην πρόσληψη δημοσιογράφων όπως συνέβη και κατά την διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η ροή του προγράμματος δεν θα διαταραχτεί, ενώ η προσθήκη της ενημέρωσης, είναι σημαντική για την κοινωνία, για τους δημότες, τους επιχειρηματίες, την καθημερινότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό κ.α, ενώ θα συνάδει με την φιλοσοφία των Δημοτικών Ραδιοφώνων με ενημερωτικό και μουσικό χαρακτήρα.

Δυστυχώς, απορούμε γιατί κάποιοι σήμερα, προτρέχουν και διαστρεβλώνουν καταστάσεις την στιγμή που κάνουμε ενέργειες για την εξέλιξη και αναβάθμιση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, κάτι το οποίο στον χώρο των ΜΜΕ είναι απολύτως φυσιολογικό και συμβαίνει και στα υπόλοιπα δημοτικά ραδιόφωνα σε γειτονικές μας περιοχές.