Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ένα νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο (σκούπα), αξίας 223.000 ευρώ, στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αρταίων

18 Νοεμβρίου 2022

Χρ. Τσιρογιάννης: «Το νέο σάρωθρο θα είναι κάθε μέρα στους δρόμους, στις πλατείες και στους πεζοδρόμους της Άρτας».

Με ένα νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο (σκούπα), αξίας 223.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» ενισχύει τον στόλο των μηχανημάτων καθαριότητας του ο Δήμος Αρταίων, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τον εξοπλισμό του, στον τομέα της καθαριότητας. Πρόκειται για ένα σύγχρονης κατασκευής και τεχνολογίας αυτοκίνητο φιλικό προς το περιβάλλον, αναρροφητικού τύπου COMPACT σαρώθρου, με χρήση νερού και ωφέλιμη χωρητικότητα δεξαμενής απορριμμάτων περίπου 4 μ3, ενώ το μέγεθος του οχήματος, το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για τον καθαρισμό και το πλύσιμο πλατειών, πεζοδρόμων και στενών δρόμων.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης κατά τη διαδικασία παραλαβής του νέου οχήματος: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής ενίσχυση του επιπέδου καθαριότητας της Άρτας και αυτό το νέο όχημα να «μπει» καθημερινά στη μάχη της Καθαριότητας στις αρχές Δεκεμβρίου. Με την παραλαβή του οχήματος παρέχουμε στους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας τα κατάλληλα μέσα για να δώσουν πιο αποδοτικά τον αγώνα για έναν πιο καθαρό Δήμο».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα σταδιακά θα προστεθούν στον στόλο του Δήμου ένα καδοπλυντήριο, μία υδροφόρα, πρέσες αποκομιδής, JCB, και άλλα σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και το «ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ».