Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ένα ακόμη Πανελλαδικό βραβείο για το έργο της Δημοτικής Αρχής

21 Μαρτίου 2023

Στην έκθεση «Verde.Tec 2023» για τη θέρμανση μέσω γεωθερμίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Ένα ακόμη βραβείο για τον Δήμο Αρταίων, μια ακόμη πανελλαδική διάκριση κέρδισε η Άρτα. Αυτή την φορά βραβείο στην πόλη μας «έφερε» η εγκατάσταση γεωθερμίας για τη θέρμανση του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Η βράβευση ήρθε από τους πλέον ειδικούς για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην έκθεση Verde.Tec 2023 και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης «Verde.tec» πραγματοποιήθηκαν τα «Greek Green Awards 2023», που στόχο έχουν να βραβεύσουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος. Η επιλογή τους έγινε από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

Ο κ. Τσιρογιάννης που βρέθηκε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή για να παραλάβει το βραβείο τόνισε: «Η Άρτα προχωρά μπροστά με καινοτόμα έργα. Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο γιατί ξεπέρασε τις δυσκολίες που βρήκε μπροστά του, αλλά γιατί μας δείχνει τον δρόμο της ενεργειακής αυτονομίας και της εξοικονόμησης που έχουμε ανάγκη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως θα αποτελέσει Καλή Πρακτική και για άλλες σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα. Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατάφεραν να φέρουν σε πέρας ένα έργο προπομπός για όσα θα ακολουθήσουν και σε άλλα σχολεία μας, πάντα με υπευθυνότητα, σεβασμό στη σχολική κοινότητα και τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας».