Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εμμένει στην προσπάθεια για περισσότερες καθαρίστριες στα σχολεία ο Δήμαρχος Αρταίων

29 Ιουλίου 2022

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπουργό Παιδείας από τον Δήμαρχο Αρταίων.

Την περαιτέρω χρηματοδότηση για να μπορέσει να υποστηρίξει με περισσότερες ώρες απασχόλησης για τις νυν σχολικές καθαρίστριες αλλά και πόρους, προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψη νέων, ζητά με επιστολή του από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ποιο είναι το θέμα το οποίο αναλύει ο Δήμαρχος

Ο Δήμος Αρταίων είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Ηπείρου, στον οποίο λειτουργούν πενήντα επτά (57) σχολεία Πρωτοβάθμιας και είκοσι ένα (21) σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούν ανέρχεται περίπου σε έξι χιλιάδες εκατόν δέκα πέντε (6.615). Αντίστοιχα, μέχρι σήμερα στον Δήμο απασχολούνται δεκαέξι (16) καθαρίστριες ΙΔΑΧ και εκ της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης με δυνατότητα απασχόλησης ογδόντα (80) καθαρίστριες ΙΔOΧ για 240 ώρες, οι οποίες δεν επαρκούν για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών.

Ενέργειες Δημοτικής Αρχής και λύσεις που προτείνει ο Δήμαρχος 

«Μέχρι σήμερα, η Δημοτική μας Αρχή, παρόλο την απόφαση του Υπουργείου ενέκρινε με δημοτικούς πόρους επιπλέον 21 ώρες, δηλαδή επιπλέον 7 καθαρίστριες με τρίωρη απασχόληση. Με καλό συντονισμό και ορθή διαχείριση των ανθρωποωρών έχουμε ανταπεξέλθει όχι μόνο στις πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθαρισμού και ευπρεπισμού των σχολείων, αλλά και στις έκτακτες και απαιτητικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Όμως δεν έχουμε την δυνατότητα να απασχολήσουμε και άλλο προσωπικό με ιδίους πόρους. Ωστόσο, ακόμη και με την υπερπροσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού, η διασφάλιση συνθηκών ατομικής και δημόσιας υγιεινής στα σχολικά κτήρια παρέμενε μία πολύ δύσκολη εξίσωση. Εξίσωση, που φέτος γίνεται ακόμη πιο απαιτητική, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην γεωγραφική απόσταση των σχολείων μας, την συσσωρευμένη κόπωση των καθαριστριών μετά από δύο χρόνια πανδημίας, την αδυναμία του Δήμου να διαθέσει ίδιους πόρους, προστίθεται και ο κίνδυνος μιας νέας επιδημικής έξαρσης που δυστυχώς μπορεί να έχει στο επίκεντρο τις νεότερες πληθυσμιακές ομάδες».