Χωρίς κατηγορία

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Έμφαση σε ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων και κατασκευή παιδικών χαρών σε Ράχη, Κιρκιζάτες και Γρίμποβο

19 Ιουνίου 2018

Σε Ράχη, Κιρκιζάτες και Γρίμποβο συνεχίστηκε ο διάλογος της Δημοτικής Αρχής με την τοπική κοινωνία. Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συνομίλησε με τους συμπολίτες, ενώ αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανέλυσε το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, αλλά και την ατζέντα των βασικότερων θεμάτων που προγραμματίζονται για κάθε μια από τις παραπάνω περιοχές, ενώ οι πολίτες, αφού ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της, εξέφρασαν τα αιτήματά τους.

Και στις τρεις περιοχές, μέχρι σήμερα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην καθημερινότητα και έχουν εκτελεστεί και προγραμματίζονται μικρά τεχνικά έργα, τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού, εργασίες καθαρισμού, χαλικοστρώσεις, κοπές υψίκορμων δέντρων, κοπές βλάστησης, καθαρισμοί αυλάκων, κλαδεύσεις, έργα ύδρευσης και άρδευσης, συντηρήσεις και βελτιώσεις πλατειών, κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, εκσυγχρονισμός και βελτίωση αγροτικών ιατρείων κ.α.

Στην Ράχη έχουν πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, μικρά τεχνικά έργα, κατασκευή παιδικής χαράς και ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (στην περιοχή Ράχη-Βάλτος Βίγλας με τον Δήμαρχο να ενημερώνει μεταξύ άλλων για την ωρίμανση των μελετών και την αναμονή της ένταξης στο ΠΔΕ), καθώς και διάφορα τεχνικά έργα που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των συμπολιτών.

Στις Κιρκιζάτες έχουν γίνει εργασίες διαμόρφωσης του υδατόπυργου, ο οποίος θα φιλοξενήσει το αγροτικό ιατρείο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής και τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας, βελτίωση του μνημείου στην πλατεία, έχουν πραγματοποιηθεί τεχνικά έργα και έχουν βελτιωθεί οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας και η δημιουργία παιδικής χαράς.

Τέλος, στο Γρίμποβο έχουν γίνει μικρά τεχνικά έργα και παρεμβάσεις στο νεκροταφείο, ενώ προγραμματίζονται τεχνικές παρεμβάσεις για την απορροή των ομβρίων, καθώς και κατασκευή παιδικής χαράς.

Στις συναντήσεις παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Γιώργος Λιλής, Κώστας Ζέρβας και Δημήτρης Σφήκας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων της κάθε περιοχής και συμπολίτες.