Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

«Ελευθέρια 2024»: Από την ιστορική κληρονομιά στην πολιτιστική δημιουργία

14 Ιουνίου 2024

Η Άρτα γιορτάζει την απελευθέρωσή της με πολιτιστικές εκδηλώσεις

Πέρασαν 143 χρόνια από την ημέρα που η Άρτα εντάχθηκε στο ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος. Η 24η Ιουνίου αποτελεί ημέρα μνήμης, χαράς και γιορτής για τους Αρτινούς. Αυτή η ιστορική ημέρα αναβιώνει κάθε χρόνο με ξεχωριστές εκδηλώσεις. Ο Δήμος Αρταίων τιμά την επέτειο, με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που αντικατοπτρίζει το πνεύμα της ελευθερίας και της δημιουργικότητας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις και ιστορικές παρουσιάσεις, που υπογραμμίζουν την ιστορική κληρονομιά της Άρτας.
Φέτος, για πρώτη φορά, πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο νέο υπαίθριο θέατρο του Παραποτάμιου Πάρκου. Ο όμορφος αυτός χώρος, παρέχει το ιδανικό σκηνικό για να ζωντανέψουν θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο Παραποτάμιου Πάρκου, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εκδηλώσεων. Ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας με ομιλία του θα καλωσορίσει το κοινό, ενώ θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με την ιστορική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας.