Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εκτεταμένες και επαναληπτικές απολυμάνσεις στους οικισμούς των Ρομά

13 Απριλίου 2020

Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά τζελ τρόφιμα και φάρμακα για τους κατοίκους των καταυλισμών

Μέσα στα γενικότερα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις κοινωνικές ομάδες, που κινδυνεύουν άμεσα να εκτεθούν στον ιό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αρταίων το περασμένο Σαββατοκύριακο προχώρησε σε επαναληπτικές και προληπτικές απολυμάνσεις και στους τρεις (3) οικισμούς των Ρομά σε Άρτα και Φιλοθέη.

Συγκεκριμένα, το ειδικό συνεργείο που έχει εξουσιοδοτήσει ο Δήμος Αρταίων, προχώρησε σε επαναληπτική απολύμανση στο σύνολο των οικισμών των Ρομά, διαδικασία η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί και επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δόθηκαν επίσης μέσα ατομικής προστασίας, γάντια, μάσκες και αντισηπτικά, ενώ παράλληλα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν φροντίσει για την παροχή αναγκαίων τροφίμων, φαρμάκων κ.α.

«Γίνεται συνεχής παρακολούθηση των μέτρων προστασίας ώστε να μην παρουσιαστεί καμία παρέκκλιση. θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε έγκαιρα για κάθε προληπτικό μέτρο που θα λαμβάνουμε για την προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νίκος Λιόντος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν έγκαιρα ενημερώσει τους κατοίκους των καταυλισμών γύρω από τους κινδύνους, αλλά και για την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων.