Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων με θέμα τα αγροτικά ζητήματα

08 Φεβρουαρίου 2022

Προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στον αγροτικό κόσμο από τον Δήμαρχο Αρταίων, με φόντο το τραπέζι διαπραγματεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στον αγροτικό κόσμο από τον Δήμαρχο Αρταίων με έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση είχε στην ημερήσια διάταξη, μοναδικό θέμα συζήτησης, τα αγροτικά θέματα της περιοχής μας, ύστερα και από αίτημα των αγροτών και των Δημοτικών Παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης, κατά την τοποθέτηση του τόνισε: «Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτικά παιχνίδια, αντιλαμβανόμενος το Δημοτικό Συμβούλιο όχι ως χώρο αντιπαραθέσεων, αλλά ως τραπέζι διαλόγου. Ως Αυτοδιοικητικός η έννοια μου είναι η πρόοδος της Άρτας και μόνο. Για αυτό προσκαλέσαμε και τους μεν και τους δε». Ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων κ. Τράμπας υπογράμμισε: «Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έγινε σήμερα μια μικρή Βουλή».

Υπενθυμίζουμε, ότι οι αγρότες άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους την περασμένη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του κόστους ενέργειας, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών κ.α. Διαμαρτυρηθήκαν ειρηνικά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία με πορεία στους δρόμους της Άρτας, ενώ επισκεφτήκαν και το Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος, ως «ειρηνοποιός» συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Κοτσαρίνη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Χριστόφορο Σιαφάκα, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Παντελή Κωλέτσο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κώστα Ζέρβα, τους υποδέχθηκε τονίζοντας ότι όλοι είμαστε υπέρ της επίλυσης και υπέρ του διαλόγου. Για αυτό και πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο ουδέτερο έδαφος του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθούν τα εκατέρωθεν επιχειρήματα.

Στη συνεδρίαση μετά από σχετική πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και αίτημα των αγροτών και των Δημοτικών παρατάξεων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων με τηλεδιάσκεψη και με φυσική παρουσία,  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Νομού Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας, Βαγγέλης Μπέτσας, εκπρόσωπος των πτηνοτρόφων κ. Μπάμπης Πεσλής, εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων κ. Βασίλης Ρίζος, ο κ. Καρδάμης Γιώργος ακτινιδιοπαραγωγός και ο κ.Κοσμάς Χριστόφορος, ελαιοπαραγωγός.

Τέλος, σύμφωνα με τα αιτήματα των αγροτών καταρτίστηκε ψήφισμα το οποίο και ομόφωνα στήριξαν όλες οι Δημοτικές παρατάξεις ενώ δεσμευτήκαν να πραγματοποιηθεί επόμενη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα τα αγροτικά ζητήματα της περιοχής  και τις ενέργειες του Δήμου για την ενίσχυση των αγροτών της περιοχής.