Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εκσκαφέα –φορτωτή (JCB) και τριαξονικό φορτηγό προϋπολογισμού 322.400€ αποκτά ο Δήμος Αρταίων

19 Σεπτεμβρίου 2018

Στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Αρταίων για την «Προμήθεια μηχανημάτων έργου». Η πρόταση αφορά τη χρηματοδότηση της προμήθειας  ενός εκσκαφέα-φορτωτή (JCB) και  ενός καινούργιου τριαξονικού φορτηγού.

 

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σε 322.400,00€ εκ των οποίων τα 215.000 ευρώ είναι από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και τα 107.400 ευρώ από πόρους του Δήμου Αρταίων.

 

Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων και ο καθορισμός των αυλάκων, στο πλαίσιο των γενικότερων εργασιών που εκπονεί ο Δήμος Αρταίων για την ενίσχυση των αγροτικών υποδομών και κατ’ επέκταση για την ενίσχυση της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα.

 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Αρταίων έχει προβεί στην απόκτηση ενός ακόμη τρακτέρ με καταστροφέα, που βοηθά καίρια στην βελτίωση της βατότητας αγροτικών δρόμων σε όλο το Δήμο. Τέλος, ο Δήμος έχει αγοράσει ένα μικρό απορριμματοφόρο, δύο επιβατηγά αυτοκίνητα, ενώ βρίσκεται στο στάδιο του διαγωνισμού ένα αγροτικό όχημα και ένα ημιφορτηγό ανοικτού τύπου.