Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την Δημιουργία του Open Mall στην Άρτα

25 Ιουνίου 2018

Την εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την Δημιουργία Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου (Open Mall) στην Άρτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Το Σχέδιο Δράσης θα περιλαμβάνει την συμβουλευτική υποστήριξη του Δήμου Αρταίων στην υποβολή πρότασης και συμβολή στην προετοιμασία του σχετικού φακέλου, στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος, βάσει του οποίου ο Δήμος Αρταίων θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις:

  • για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου,
  • για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης ή/και
  • για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, προς όφελος των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται, ότι το παραδοτέο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη καλοκαιριού, για να χρησιμοποιηθεί για την ωρίμανση στη συνέχεια προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», το οποίο έχει προθεσμία υποβολής των προτάσεων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η λειτουργία της αγοράς της Άρτας ως OPEN MALL μπορεί να συνδυάσει την εμπορική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, μαζί με αγοραστικά οφέλη για τους καταναλωτές καθώς και  ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να δημιουργηθούν δύο σιντριβάνια, ένα στην κεντρική πλατεία και ένα στα Ψαροπλιά, να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός σε πεζοδρομημένο τμήμα του κέντρου της πόλης, να τοποθετηθούν έξυπνα συστήματα για παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες για τις θέσεις στάθμευσης και τις μεταφορές, ενώ ακόμη προβλέπεται η αγορά μικρού βαν για τη μεταφορά προς το κέντρο της πόλης όσων συμπολιτών και επισκεπτών σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου της πόλης.