Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Έκκληση του Δήμου να μην εγκαταλείπονται δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς στην Άρτα

06 Φεβρουαρίου 2018

  • Εγκαταλείφθηκαν τρεις σκύλοι έξω από το καταφύγιο τις προηγούμενες ημέρες

Ο Δήμος Αρταίων κάνει γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εγκαταλειφθεί τρεις δεσποζόμενοι σκύλοι έξω από το χώρο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου Αρταίων.

Αρχικά εγκαταλείφθηκαν 2 μεγαλόσωμοι σκύλοι οι οποίοι δέθηκαν με τριχιά και αλυσίδα στα κάγκελα της κεντρικής πόρτας του καταφυγίου, ενώ μετά από μερικές ημέρες εγκαταλείφθηκε με τον ίδιο τρόπο ένας ακόμη σκύλος.

Τα ζώα περισυλλέγησαν από τους υπαλλήλους του Δήμου στο καταφύγιο και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (με το Δήμο να επιβαρύνεται οικονομικά), ωστόσο η συγκεκριμένη ενέργεια σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία (του Ν. 4039/2012, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46, του Ν. 4235/2014), αποτελεί παράβαση με ποινή φυλάκισης, επισύροντας επιπλέον και χρηματικό πρόστιμο. Στο χώρο του καταφυγίου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας όπου έχουν καταγράψει τις κινήσεις στα παραπάνω περιστατικά, ενώ ο Δήμος Αρταίων έχει διαβιβάσει το ηλεκτρονικό αρχείο από τις κάμερες  στην Αστυνομία.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ο Δήμος Αρταίων απευθύνει έκκληση σε όλους τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων να μην τα εγκαταλείπουν, καθώς πέραν του ότι η πράξη αυτή συνιστά ποινικό αδίκημα, με την εγκατάλειψη των ζώων αυξάνεται σημαντικά ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων και δυσκολεύει κατά πολύ το έργο του Δήμου, ο οποίος με απόλυτη συνέπεια τα τελευταία τρία χρόνια εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Όμως, για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται η συνεργασία όλων των συμπολιτών και σε κάθε περίπτωση συμπεριφορές σαν και τις παραπάνω είναι απολύτως καταδικαστέες.