Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εικαστική Δράση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Δείξε την προτίμησή σου στο εικαστικό έργο που σου αρέσει.

09 Μαρτίου 2020

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας υλοποιεί τη μαθητική δράση με τίτλο: «Σχολική Εικαστική Δράση με τη Xρήση Aνακυκλώσιμων Yλικών», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές γύρω από την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση.

Στη δράση που εξελίσσεται από τον Ιανουάριο, συμμετείχαν 21 ομάδες μαθητών των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αρταίων.

Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και με έννοιες, όπως η επαναχρησιμοποίηση και η κυκλική οικονομία. Η δημιουργία χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, κα) τους έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Οι 21 δημιουργίες των μαθητών έχουν αναρτηθεί στη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης followgreen.gr/arta, όπου οι επισκέπτες και τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους. Συγκεκριμένα:

  • Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει έως και 3 εικόνες
  • Ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνο 1 φορά

Στο τέλος της δράσης θα βραβευτούν τα πρώτα εικαστικά έργα και όλοι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα παραλάβουν έπαινο συμμετοχής.

Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στη Σχολική Δράση Ανακύκλωσης.

Τα έργα θα προβάλλονται στην πλατφόρμα έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, ώρα 12:00 π.μ.

Όλοι μαζί στις δράσεις για το Περιβάλλον!