Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δυο νέες εντάξεις για τον Δήμο Αρταίων από το ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ

27 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευή νέου Κυκλικού Κόμβου επί της Εθνικής  Οδού Αθηνών – Ιωαννίνων

Στο ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ εντάχθηκε η κατασκευή του Κυκλικού Κόμβου επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Ιωαννίνων πλησίον της οδού Ελ. Βενιζέλου, με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στην περιοχή της Άρτας.

Το έργο αφορά στην αναδιαμόρφωση του ισόπεδου σηματοδοτούμενου τετρασκελούς κόμβου σε κυκλικό επί της Περιφερειακής οδού της πόλης της Άρτας (Ε.Ο. 4), πλησίον της οδού Ελ. Βενιζέλου, στη διασταύρωση με τις οδούς Αγίου Αρτεμίου και Αιακιδών. Ο νέος κυκλικός κόμβος θα έχει συνολική διάμετρο 36μ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλων οχημάτων.

4,6 χλμ νέου δικτύου οδοφωτισμού led

Στην ολοκληρωμένη παρέμβαση στο δίκτυο οδοφωτισμού της Περιφερειακής Οδού στον Αστικό Ιστό της πόλης της Άρτας, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα ΠΕΠ Ηπείρου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 2.992.600 ευρώ.

Ειδικότερα, προβλέπεται η εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά led σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Οδού (Εθνική Οδός Αντιρρίου –Ιωαννίνων Ε.Ο 05), από τον κόμβο του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα έως τον κόμβο των Κωστακιών. Ποιο συγκεκριμένα, δίκτυο μήκους 4,6 χλμ, με πύκνωση στυλών, φωτιστικά led, υπογειοποίηση δικτύου μέσης τάσης ΔΕΗ δικτύου οδοφωτισμού της Περιφερειακής οδού.

«Με πρόγραμμα, μεθοδική δουλειά και προσήλωση στο στόχο μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για τους δημότες μας. Συνεχίζουμε για όλα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι νέες εντάξεις που εξασφάλισε ο Δήμος μας και με την  συνεργασία της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου και του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, “ανοίγουν” τον δρόμο για ακόμη περισσότερα έργα στην Άρτα. Είμαι βέβαιος πως η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δυο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πράξει απτό και μετρήσιμο έργο για τους Αρτινούς συμπολίτες μου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αρταίων, προχωρά στην υλοποίηση έργων υποδομών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και ιδίους πόρους του Δήμου.