Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για τα παιδιά και τους μαθητές από το Χαμόγελο του Παιδιού υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων

08 Οκτωβρίου 2019

O Oργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα πραγματοποιήσει δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για τα παιδιά και τους μαθητές του Δήμου της Άρτας υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων. Η μονάδα «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα τοποθετηθεί έμπροσθεν του Δημαρχείου στη Περιφερειακή οδό και Αυξεντίου.

Η δράση της προληπτικής ιατρικής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, δίνοντας έτσι  τη δυνατότητα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  να εξεταστούν από Παιδιάτρους, Οφθαλμιάτρους, Ωτορινολαρυγγολόγους και Οδοντιάτρους.

Το πρόγραμμα της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής έχει τη δυνατότητα από τις 8:30 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ. να εξετάσει παιδιά από τα δημοτικά σχολεία και κάθε μέρα από τα σχολεία μπορούν προσέρχονται 30 με 35 παιδιά. Τα παιδιά θα προσέρχονται στο χώρο της μονάδας με την συνοδεία των δασκάλων τις ώρες που θα έχει κανονιστεί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τις 13:15 μ.μ. έως τις 16:00 μ.μ. θα ορίζονται ραντεβού από τους ενδιαφερόμενους πολίτες για παιδιά έως και 17 ετών στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας και Αθλητισμού – Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού του Δήμο Αρταίων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2681362160 κα Μωραΐτη Σοφία και 2681362161 κα Αικατερίνη Παπαϊωάννου και ώρες 09.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.

Η δράση απευθύνεται στα παιδιά όλης της Ελλάδας και πραγματοποιείται μέσα από την ένωση, τη συνεργασία και την ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και Νοσοκομείων.

Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στελεχώνεται από εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Σε προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά που έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης από τους γονείς, ή τους κηδεμόνες.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς και κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί δελτίο μόνο  με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ