Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δράση ευαισθητοποίησης από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου για θέματα υγείας και εκπαίδευσης οικογενειών ΡΟΜΑ

14 Νοεμβρίου 2022

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ΡΟΜΑ σε θέματα υγείας & εκπαίδευσης που πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Με ομιλητές τους κκ. Ανδρέας Ανδρέου, Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Κουτσούκη Αναστασία, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Χαλκιάδων και Επαγγελματίες Υγείας από την 1η ΤΟΜΥ Άρτας, οι παρευρισκόμενοι έμαθαν για τους τρόπους υποστήριξης των ΡΟΜΑ, την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών του αλλά και για το μείζον θέμα της πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Για παράδειγμα, αναπτύχθηκαν θέματα όπως η ενημέρωση μητέρων για την φροντίδα, την αναγκαιότητα της τακτικής παιδιατρικής εξέτασης, του εμβολιασμού κλπ. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στο θέμα της εισαγωγής των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Σύμφωνα και με τους ειδικούς ομιλητές, η δράση κέρδισε το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη της κοινότητας των ΡΟΜΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως μικροί ΡΟΜΑ στο τέλος της εκδήλωσης, απήγγειλαν ποιήματα που είχαν ετοιμάσει ειδικά για αυτή την ημέρα. Γι’ αυτό και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου σχεδιάζουν ήδη νέες δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης.