Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δράσεις του Δήμου Αρταίων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας κατά της βίας των γυναικών

25 Νοεμβρίου 2020

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου, πραγματοποιούν τις εξής δράσεις:

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020:

  • Φωταγώγηση Δημαρχείου
  • Τοποθέτηση γιγαντοοθόνης με φωτογραφίες από την περσινή Έκθεση φωτογραφίας των φωτογραφικών ομάδων Άρτας (ΦώτοΑρτ και ΦΟΑ) με θέμα «Τα πρόσωπα της βίας» αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Το μήνυμα του Δημάρχου :

« Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που εορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου, υπενθυμίζει μια δυσάρεστη αλλά υπαρκτή πραγματικότητα. Η βία κατά των γυναικών, σε όλες της τις μορφές είναι ακόμη παρούσα. Διαπερνά κοινωνικές τάξεις, οικονομικές τάξεις.  

Ωστόσο, σε όλες τις μορφές βίας, υπάρχει μία κοινή «γραμμή» που την εκτρέφει και την καλλιεργεί: η σιωπή των θυμάτων. Αυτή τον κύκλο της σιωπής πρέπει όλοι μαζί

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων μπορεί  να προσφέρει βοήθεια. Μπορεί να γίνει η φωνή των γυναικών που δεν μπορούν, φοβούνται, διστάζουν. Στο τηλέφωνο 2681077400 υπάρχουν λύσεις.

Δωρεάν απόρρητες συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανώνυμη στήριξη από εξειδικευμένο ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, δωρεάν νομικές υπηρεσίες είναι στην φαρέτρα των εργαλείων του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Εμπιστευθείτε το.

Διαδώστε τις δυνατότητές του.

Σπάστε τον κύκλο της σιωπής».