Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δωρεάν εξετάσεις για όλα τα παιδιά κάθε Δευτέρα στο παιδιατρείο που λειτουργεί στην Δ.Κ. Κωστακιών

05 Μαρτίου 2018

Τη λειτουργία του συνεχίζει εδώ και περίπου ενάμιση μήνα το παιδιατρείο στην Δημοτική Κοινότητα Κωστακιών. Το παιδιατρείο φιλοξενείται σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αρταίων, στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Κωστακιών και λειτουργεί κάθε Δευτέρα από τις 9 το πρωί.

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφθηκε το ιατρείο και συνομίλησε με την ιατρό και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καλεντίνης Ευτυχία Καραστεργίου και τη νοσηλεύτρια Άννα Ράπτη. Η επισκεψιμότητα μέχρι σήμερα κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και στόχος του ιατρείου είναι να καλύψει όλη την περιοχή του κάμπου και της πόλης. Τα παιδιά, έως και 18 ετών εξετάζονται δωρεάν ενώ γίνονται και οι απαραίτητες συνταγογραφήσεις. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Γιώργος Λιλής και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κωστακιών Νίκος Πετανίτης.

Επιπλέον, ο Δήμος Αρταίων αυτό το διάστημα προχωρά στην ανακαίνιση του εξοπλισμού (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές κ.α.) και των κτιριακών εγκαταστάσεων σε όλα τα αγροτικά ιατρεία στις τοπικές κοινότητες, ώστε οι γιατροί να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τις ώρες που βρίσκονται σε αυτά.

Τέλος, ιατρός θα επισκέπτεται από την επόμενη εβδομάδα και πάλι το ΚΑΠΗ Άρτας, ώστε να γίνονται οι απαιτούμενες συνταγογραφήσεις στα μέλη του ΚΑΠΗ. Ο ιατρός θα επισκέπτεται τόσο το κεντρικό ΚΑΠΗ που βρίσκεται επί της οδού Σουλίου, κάτω από το Κάστρο, όσο και το παράρτημα του ΚΑΠΗ, στην Άνω Πόλη, στην περιοχή των Ταξιαρχών. Επιπλέον, στο ΚΑΠΗ θα πραγματοποιούνται οι συνταγογραφήσεις των ηλικιωμένων που διαμένουν στο Γηροκομείο Άρτας.