Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δωρεάν εμβολιασμοί – στειρώσεις για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

11 Ιουλίου 2023

Σε δωρεάν εμβολιασμούς στειρώσεις και ηλεκτρονική καταγραφή για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς (σκύλοι, γάτες), των οποίων οι ιδιοκτήτες ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικών), η φιλοζωικών σωματείων – οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προχωρά ο Δήμο Αρταίων, σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 4830/2021.

Ειδικότερα, ο Δήμος εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες, να εμβολιάσουν και να σημάνουν ηλεκτρονικά το ζώο τους, με την ευθύνη του Δήμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αρταίων είναι ανάμεσα στους Δήμους που ζήτησε και πρόσφατα απέκτησε στο μόνιμο προσωπικό του κτηνίατρο.

Επιπλέον στις ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ανήκουν τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσω της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία θα αναρτηθεί, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.arta.gr, στο Δημαρχείο, στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων.