Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δωρεάν εδαφολογικές αναλύσεις σε όλες τις δημοπρατούμενες αγροτικές εκτάσεις

10 Ιουλίου 2023

Τη δυνατότητα της διενέργειας εδαφολογικών αναλύσεων για τη βελτίωση των καλλιεργειών με την χρήση της επιστημονικής μεθόδου που απαιτείται έχουν οι νέοι αγρότες, κάτι για το οποίο μερίμνησε η Δημοτική Αρχή αναφορικά με τις εκτάσεις που αυτή τη περίοδο είναι σε διαδικασία δημοπράτησης.

Ειδικότερα φρόντισε ώστε για τις 11 δημοπρατούμενες εκτάσεις το εργαστήριο να τις κάνει δωρεάν. Μία πρωτοβουλία που καταδεικνύει την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να σταθεί δίπλα στους νέους αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, με την δημοπράτηση της εκμίσθωσης για δεντροκαλλιέργεια, να βρίσκεται σε εξέλιξη 11 ξεχωριστών καλλιεργήσιμων δημοτικών εκτάσεων, σε 100 συνολικά στρέμματα σε Καλαμιά, Κιρκιζάτες, Γαβριά, Πολύδροσο, Ψαθοτόπι, Καλογερικό και Γρίμποβο, προκειμένου να αποδοθούν για καλλιέργεια, ολοκληρώθηκε και η λήψη δειγμάτων χώματος, από κάθε αγροτική έκταση προκειμένου ο κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίζει τον τύπο και το είδος της καλλιέργειας.

Έτσι λοιπόν οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν εδαφολογικές αναλύσεις σε αγροτικές περιοχές και σε συνεργασία με διαπιστευμένο εδαφολογικό εργαστήριο, έλαβαν δεκάδες δείγματα στα αγροκτήματα προκειμένου ο κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίζει τον τύπο και το είδος της καλλιέργειας που μπορεί να προσαρμοσθεί στις εδαφολογικές και μικροκλιματικές συνθήκες της κάθε περιοχής.