Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε δημόσιους χώρους της Άρτας από το Δήμο, μέσω προγράμματος της Ε.Ε.

14 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Διευκολύνουμε πολίτες και επιχειρήσεις με γρήγορο, δωρεάν και ασφαλές διαδίκτυο»

Στους πρώτους 2.800 Δήμους της Ευρώπης, στους οποίους θα δοθεί χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU, εντάχθηκε ο Δήμος Αρταίων, μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.), το έργο, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 42 εκ. ευρώ, θα δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να παρέχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσια σημεία της κάθε περιοχής, όπως δημόσιες υπηρεσίες, δημόσια κτίρια, πολιτιστικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι κ.α.

«Αξιοποιούμε όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν για να κάνουμε έργα και παρεμβάσεις. Ιδιαίτερα δε, σε ο, τι αφορά τα ασύρματα δίκτυα στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας, αλλά και τις επιχειρήσεις προσφέροντάς τους γρήγορο, δωρεάν και ασφαλές δίκτυο. Παράλληλα, κάθε χρόνο συντηρούμε και επεκτείνουμε το ασύρματο δίκτυο wi-fi του Δήμου, ενώ με τις αναβαθμίσεις του δικτύου οπτικών ινών από εταιρίες τηλεφωνίας, εκσυγχρονίζουμε ακόμη περισσότερο το ασύρματο δίκτυο στην Άρτα και δίνουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες για πρόσβαση σε ακόμη υψηλότερες ταχύτητες ίντερνετ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.