Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δομή στήριξης για τους άπορους, τους ανήμπορους και τους ηλικιωμένους στο Δήμο Αρταίων

20 Μαρτίου 2020

“Μείνε σπίτι και ο Δήμος Αρταίων με ένα τηλεφώνημα είναι δίπλα σου”

Στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες, οι άποροι, οι ανήμποροι και οι ηλικιωμένοι πολίτες, προχώρησε ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα άπορα, ηλικιωμένους, άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας η οποία στελεχώνεται και με προσωπικό από τις υπηρεσίες που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, θα αξιολογούν και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, αλλά και δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι.

Επίσης θα αναλαμβάνουν και την διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν  όπως παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Η καταγραφή των αιτημάτων και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται σε πρώτη φάση από Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 8:00 έως 14:00, στο τηλέφωνο 26810 79125 καθώς επίσης και στο e-mail diplasou@arta.gr.

«Ενισχύουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας του Δήμου μας τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής φορώντας γάντια και μάσκες, προφυλάσσοντας τόσο τους εαυτούς του όσο και τους πολίτες που εξυπηρετούν. Κάνουμε ότι θα κάναμε και στους δικούς μας ανθρώπους. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, η οποία μας επηρεάζει όλους μας.  Αποτελεί χρέος μας να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των  δημοτών μας. Μείνε στο σπίτι και εμείς είμαστε δίπλα σου με ένα τηλεφώνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.