Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δίπλα στους κατοίκους της περιοχής του Στρατοπέδου το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

09 Φεβρουαρίου 2023

Καταγγέλλει την στάση του ΤΕΘΑ.

Αποδοχή προσφυγής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης που αφορά το Επιχειρηματικό Πάρκο.

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων. Με την έναρξη του Συμβουλίου το σώμα απασχόλησε, το θέμα σχετικά με τις αγωγές σε 108 συμπολίτες μας από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας ενημέρωσε για το θέμα, με ανάγνωση της αίτησης των κατοίκων της περιοχής αλλά και του ψηφίσματος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας.

Ειδικότερα, οι ισχυρισμοί οι οποίοι προβάλλονται στην αγωγή του ΤΕΘΑ, είναι ότι όλη η έκταση που βρίσκεται κάτω από την περίφραξη του στρατοπέδου και τον περιφερειακή δρόμο ανήκει στο ΤΕΘΑ και όχι στους ιδιοκτήτες που έχουν αγοράσει τις ιδιοκτησίες τους με νόμιμα συμβόλαια και έχουν αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτες, με αποφάσεις του εθνικού κτηματολογίου.

Όπως ήταν και αναμενόμενο και αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλουν την στάση του ΤΕΘΑ, στέκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όπως τόνισε και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ώστε να σταθεί οργανωμένα και με στοιχεία στο πλευρό των 108 συμπολιτών μας.

Οι εξελίξεις σε όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιεί και δρομολογεί ο Δήμος Αρταίων αυτό το διάστημα, ήταν μεταξύ άλλων που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε διεξοδική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, για την έναρξη  των εργασιών του ΟPEN MALL, αλλά και με αφορμή της τελευταίας συνεδρίασης της ΚΕΔΕ και ως μέλος της, αναφέρθηκε στην Βοήθεια στο Σπίτι, στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας αλλά και στην ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας μιας και ο δήμος μας υστέρα από αίτημα της Δημοτικής αρχής, συμπεριλαμβάνεται στους δήμους που θα πάρουν προσωπικό μέσω προκήρυξης.

Ο κ. Τσιρογιάννης δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου της Άρτας και ειδικότερα για την αποδοχή της προσφυγής της Δημοτικής Αρχής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για ακύρωση της υπ΄αριθμ. 167/2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη χωροθέτηση Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η δημοτική αρχή είχε ζητήσει την αναβολή της συζήτησης επί του θέματος προκειμένου να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες δηλαδή, οι υπηρεσιακές εισηγήσεις προς την Επιτροπή Ποιότητας ζωής και τέλος σχετική λήψης απόφασης από το ΔΣ, διαδικασία που δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα η απόφαση εκ του νόμου να είναι άκυρη».