Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Διοργάνωση εργαστηρίων με θέμα τις κτιριακές υποδομές σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (nZEBs) και τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων

11 Οκτωβρίου 2021

O Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Greece cOllaborates with ALbania for nZEBs, Ακρώνυμο:GOAL – nZEBs», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας: Interreg VΕλλάδα- Αλβανία 2014-2020, διοργάνωσε με επιτυχία στην Άρτα την Τρίτη 05 Οκτωβρίου 2021, θεματικά εργαστήρια για την ενσωμάτωση σύγχρονων ενεργειακών τεχνολογιών σε κτιριακές υποδομές.

Τα εργαστήρια διεξήχθησαν από εξειδικευμένα στελέχη από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εξοικονόμησης και το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας που είναι Εταίροι στην Πράξη μαζί με τον Δήμο Αρταιών και το επίσημο Agency για αυτά τα θέματα από το Υπουργείο Ενέργειας και Υποδομών της Αλβανίας.

Το πρώτο εργαστήριο απευθυνόταν στο ευρύ κοινό και αναλύθηκαν σε βάθος οι παρακάτω πιλοτικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας:

  • Καινοτόμα εγκατάσταση κλειστού κατακόρυφου συστήματος μιας γεωθερμικής αντλίας θερμότητας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.
  • Νέα κουφώματα με θερμοδιακοπή και ενεργειακούς υαλοπίνακες στο 1ο Γυμνάσιο/Λύκειο Άρτας.
  • Μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας και μετρητής καυσίμου στο 1ο Γυμνάσιο/Λύκειο Άρτας.
  • Φ/Β ισχύος 4 kW στο Δώμα του Δημαρχείου Άρτας.
  • Σύστημα καταγραφής και προβολής ενεργειακών μεγεθών στο Δημαρχείο Άρτας.
  • Λαμπτήρες στο Δημαρχείο Άρτας με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Το δεύτερο εργαστήριο απευθυνόταν στους επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου, και αφορούσε στις δυνατότητες δημιουργίας κτιριακών υποδομών σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (κτίρια nZEBs), και υλοποίησης δικτυώσεων και ενεργειακών κοινοτήτων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης που αντάλλαξε απόψεις με τους συμμετέχοντες για την περαιτέρω δυνατότητα αξιοποίησης των τεχνολογιών ΑΠΕ-ΕΞΕ στην περιοχή. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και παρουσιάστηκαν σε βάθος οι δράσεις της Πράξης GOALnZEBs.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και μέσω livestreaming για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν με φυσική παρουσία, στο διαδικτυακό κανάλι του Δήμου ΑρταίωνARTAWebTV (https://www.youtube.com/artawebtv). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράσεις της Πράξης GOALnZEBsοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: https://ourgoal.eu/.