Ανακοινώσεις

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Διοργάνωση 9ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στην Άρτα

16 Ιανουαρίου 2024

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, κ. Γιώργο Βαϊόπουλο, τον Γραμματέα, κ. Λάμπρο Κωνσταντή και με τους εκπροσώπους του Αθλητικού Σωματείου «ΑΣ ΠΥΡΡΟΣ», είχε ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024.

Παρόντες στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης, ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού κ. Χρήστος Γιώτης, από το Σωματείο «ΑΣ ΠΥΡΡΟΣ», ο πρόεδρός του, κ. Χάρης Παπάζολγου και η γυμνάστρια, κ. Στέλλα Βάκκα.

Η συνάντηση αφορούσε τη διοργάνωση του 9ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, το οποίο θα διεξαχθεί στις 26-27-28 Απριλίου 2024 στην πόλη της Άρτας, στις εγκαταστάσεις του Τ9 στους Κωστακιούς.
Το Αθλητικό γεγονός, θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, σε συνδιοργάνωση με το Αθλητικό Σωματείο «ΑΣ ΠΥΡΡΟΣ», τον Δήμο Αρταίων και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Βαϊόπουλο, στο Πρωτάθλημα θα συμμετέχουν περίπου 700 αθλητές από όλη την Ελλάδα και υπολογίζεται ότι με τους συνοδούς τους, αλλά και τους επισκέπτες, ο αριθμός όσων θα βρεθούν στην πόλη μας στο τριήμερο της διοργάνωσης, θα ξεπεράσει τα 2.000 άτομα.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστόφορος Σιαφάκας δεσμεύτηκε για την έμπρακτη στήριξή του και επένδυση στον τοπικό αθλητισμό, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων αθλητών και πολιτών, στοχεύοντας στο αθλητικό πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης, ευγενούς συναγωνισμού και ομοψυχίας, αρετές απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής ζωής.

Παράλληλα τόνισε ότι η ενίσχυση του τομέα του Αθλητισμού μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ενεργή, συνδεδεμένη και εξωστρεφή πόλη, που επωφελείται τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής σύνδεσης των πολιτών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση επόμενης συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου και Ομοσπονδίας, προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι για την επιτυχημένη διοργάνωση του Πρωταθλήματος.