Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων για την Λειτουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Επιχειρηματικό πάρκο του Δήμου Αρταίων

04 Ιανουαρίου 2020

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες, ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με μοναδικό θέμα συζήτησης την  Λειτουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Επιχειρηματικό πάρκο του Δήμου Αρταίων.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, καθώς και ο Πρόεδρος και μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αμμοτόπου, εκπρόσωπος της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ο  Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Άρτας, ο Πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Άρτας ,εκπρόσωπος του  Ιατρικού  Συλλόγου Άρτας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Σύλλογου Άρτας, εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αρτινών Δημοτών και πολίτες της Άρτας.

Ακολούθησε μία εκτενής συζήτηση όπου ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ζήτησε από όλους τους παραβρισκόμενους να καταθέσουν απόψεις και συγκεκριμένα επιχειρήματα για την ουσία του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί.

Στο τέλος της συνεδρίασης εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής   στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

Κατανοούμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης και φιλοξενίας των προσφύγων/μεταναστών. Συμμεριζόμαστε το ανθρώπινο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες/πρόσφυγες.

ΩΣΤΟΣΟ : 

  1. Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην θέση, όπου χωροθετήθηκε το Επιχειρηματικό Πάρκο, στα Αμπέλια Αμμοτόπου, όσο και σε άλλους χώρους που υπονομεύουν την επιχειρηματική και αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.
  2. Επίσης είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στα στρατόπεδα της πόλης της Άρτας και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ και στο στρατόπεδο Παπακώστα,
  3. Η θέση μας είναι πως θα πρέπει να γίνει κατανομή των προσφύγων/μεταναστών σε ποσοστό 1% επί του πληθυσμού κάθε Περιφέρειας, σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, συνεπώς και στην Περιφέρεια Ηπείρου.
  4. Θα πρέπει άμεσα τα Αρμόδια Υπουργεία, με τους βουλευτές ανά Νομό, την Περιφέρεια Ηπείρου και σε συνεργασία με όλους τους Φορείς, τους Δήμους και τις Τοπικές Κοινωνίες, να αναζητήσουν τις καλύτερες δυνατές και εφικτές λύσεις, που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην λειτουργία των τοπικών κοινωνιών αλλά και με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόβλημα των μεταναστών/προσφύγων.

Η Άρτα έχει ανθρωπιά αλλά έχει και δικαιώματα. Ζητάμε από όλους τους συναρμόδιους φορείς και από τους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας να αναλάβουν το μέρος ευθύνης που τους αναλογεί. Ως Δήμος Αρταίων θα κάνουμε ότι είναι εφικτό για να προασπίσουμε την ομαλότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων μας. Ζητάμε την συνεργασία και την ομοψυχία όλων, χωρίς ευθυνοφοβία και χωρίς λαϊκισμούς.