Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δημόσια διαβούλευση για τη μελέτη οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο, από τον Δήμο Αρταίων

18 Αυγούστου 2022

Πολίτες και φορείς καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ένα ακόμη βήμα για την κατάρτιση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας και οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου, γίνεται αυτές τις ημέρες, καθώς ο Δήμος έχει αποστείλει την σχετική μελέτη σε φορείς της περιοχής, προκειμένου, να καταθέσουν απόψεις, θέσεις και τυχόν ενστάσεις.

Παράλληλα, καλούνται και οι πολίτες να καταθέσουν επώνυμα ή ανώνυμα τη γνώμη τους, έως τις 28 Αυγούστου 2022, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο dimos@arta.gr.

Υπενθυμίζεται, πως η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Άρτας καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, https://www.arta.gr/dimosia-diavoulefsi-gia-ti-meleti-oriothetisis/, καθώς αφορά ένα σπουδαίο έργο που θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την ανάπτυξη  της παραποτάμιας περιοχής, αλλά και ολόκληρης της πόλης της Άρτας.

Στην μελέτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για το τεχνικό σκέλος της αντιπλημμυρικής θωράκισης, αλλά και για το σκέλος των αναπλάσεων (γεφυρώσεις, παρεμβάσεις αναψυχής, τουρισμού, εστίασης, ψυχαγωγίας, αθλητισμού, κλπ).

Τέλος, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης.