Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δήμος Αρταίων: Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας

12 Μαρτίου 2024

Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η Πολιούχος και προστάτιδα της πόλης μας, Αγία Θεοδώρα, παρουσία πλήθους πιστών. Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την εορτή της Αγίας Θεοδώρας, ο Δήμαρχος κ. Χριστόφορος Σιαφάκας παρέστη μεταφέροντας τη στήριξή του και τη συμμετοχή του σε αυτήν την παράδοση πίστης και πολιτισμού.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερετικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικου. Ακολούθησε η Ιερά Αγρυπνία.
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, το πρωί, τελέστηκε ο όρθρος και η Πολυαρχιερετική Θεία Λειτουργία και με το πέρας της, έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, κ. Μαρίνα Στέφου. Παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Παναγιώτα Μητροκώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Αναστασία Σίμου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Κατέρης, ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος , ο δήμαρχος Ζηρού κ. Γ. Ζυγούρης και ο δήμαρχος Ζίτσας, κ. Μιχ. Πλιάκος.

Η Αγία Θεοδώρα, αποτελεί ένα λαμπρό φωτεινό παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης. Η αφιέρωσή της στην υπηρεσία του Θεού και στην προστασία των πιστών έχει κερδίσει τις καρδιές μας και έχει εμπνεύσει γενιές ανθρώπων.
Κάθε χρόνο, στις 11 Μαρτίου, ο εορτασμός της αναδεικνύει τη λαμπρότητα και την αγιότητά της. Είναι μια ημέρα γεμάτη χαρά, πίστη και ελπίδα, καθώς οι πιστοί συγκεντρώνονται για να τιμήσουν την ιερή προστάτιδα τους.
Με την καθιερωμένη λιτανεία και θρησκευτικές τελετές, ο εορτασμός της Αγίας Θεοδώρας αναδεικνύει την έννοια της πίστης και της αφοσίωσης. Ας εμπνευστούμε από το παράδειγμά της και ας συνεχίσουμε να διατηρούμε ζωντανό το φως της πίστης μας στην καθημερινή μας ζωή.

Ο Δήμος Αρταίων εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και την επιτυχή διεξαγωγή των θρησκευτικών εκδηλώσεων, καθώς και προς τους πολίτες που παρευρέθηκαν στον εορτασμό.