Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δημοπρατείται το νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού LED στη περιφερειακή οδό, στην πόλη της Άρτας

26 Ιουλίου 2022

Χρ.Τσιρογιάννης: «Σύγχρονο οδοφωτισμό αποκτά η Άρτα, με 306 νέους ιστούς και 407 νέα φωτιστικά τύπου Led με σύστημα τηλεδιαχείρησης».

Ένα νέο δίκτυο δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου Led σε όλο το μήκος της περιφερειακής οδού, από τον κόμβο του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα έως και το τέλος της νησίδας μετά τον κόμβο για Γραμμενίτσα, αναμένεται να υλοποιηθεί από τον Δήμο Αρταίων. Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφενός μεν, ενισχύουν την ποιότητα του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το Δήμο, αφετέρου δε, εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Ειδικότερα με την παρούσα μελέτη θα πραγματοποιηθούν εργασίες εγκατάστασης και πύκνωσης του νέου δικτύου δημοτικού φωτισμού με 306 νέους ιστούς ηλεκτροφωτισμού και 407 φωτιστικά τύπου led με σύστημα τηλεδιαχείρησης, με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της περιφερειακής οδού.

Επιπλέον προκειμένου να υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση οδοφωτισμού, προβλέπεται και η υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΗ, με προϋπολογισμό 894.362,19 € ώστε να αφαιρεθούν οι ψηλοί ιστοί και τα εναέρια καλώδια, με στόχο την βελτίωση της αισθητική εικόνας της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Αρταίων, προκηρύσσει ανοιχτή διαδικασία για την ανάθεση του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στο δίκτυο οδοφωτισμού της Περιφερειακής οδού στον αστικό ιστό της πόλης της Άρτας» προϋπολογισμού 2.075.000,00 € χρηματοδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ (ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ). Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις, παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.arta.gr, στην κατηγορία Επικαιρότητα – Προκηρύξεις.