Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δημοπρατείται το έργο για την αποχέτευση ακαθάρτων σε Γραμμενίτσα, Βλαχέρνα και Ελεούσα

29 Ιουλίου 2021

Το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 δημοπρατείται και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα ακόμη σημαντικό έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000,00 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014 – 2020», ενώ  η δαπάνη κατασκευής του τριτεύοντος δικτύου καλύπτεται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΑ.

Έτσι, πρόκειται να κατασκευαστούν τα εσωτερικά δίκτυα και τα αντλιοστάσια αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας, καθώς και οι αγωγοί μεταφοράς των λυμάτων για τους οικισμούς της Γραμμενίτσας, Ελεούσας και  Βλαχέρνας.

Η δημοπράτηση θα σημάνει την αρχή της υλοποίησης ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως πρόκειται να δημιουργηθούν πλήρως λειτουργικές υποδομές δικτύου συλλογής και αποχέτευσης λυμάτων. Το αποτέλεσμα θα έχει πολλαπλή αξία, αφού θα προστατευτεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής και θα υπάρξει άμεση αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει η ΔΕΥΑΑ στους κατοίκους των εκεί οικισμών.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο του τεύχους δημοπράτησης στο τηλέφωνο 26810-70140, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κος Νικόλαος Τριανταφυλλάκης.