Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δημοπρατείται στις 14 Δεκεμβρίου η διάνοιξη αντιπυρικού οδικού δικτύου στο Λόφο Περάνθης

07 Νοεμβρίου 2018

Στον «αέρα» βρίσκεται η προκήρυξη για το έργο «Διάνοιξη Αντιπυρικού Οδικού Δικτύου στην Δυτική Βαλαώρα περιστατικού δάσους Άρτας», με συνολικό προϋπολογισμό 218.240 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αναλυτικότερα, θα διανοιχτούν δύο δρόμοι συνολικού μήκους 1.614 μέτρων. Ο ένας από το δρόμο του Νοσοκομείου Άρτας μέχρι το δρόμο Δυτικής Βαλαώρας και ο άλλος από το δρόμο Δυτικής Βαλαώρας μέχρι το Γλυκόριζο. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου θα μπορεί να γίνεται άμεση προσέγγιση μικρών και μεγάλων επίγειων μέσων πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να προστατεύεται το Στρατόπεδο, το Νοσοκομείο και ο λόφος της Περάνθης με τον καλύτερο τρόπο.

«Με την συγκεκριμένη εργολαβία επιλύουμε ένα χρόνιο ζήτημα, το οποίο ανέκυπτε σε κάθε αντιπυρική περίοδο. Αφού εκπονήσαμε τις μελέτες, δημοπρατούμε το έργο, ώστε να είναι όλα έτοιμα με την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου. Έτσι, θα θωρακίσουμε ακόμη καλύτερα τον λόφο της Περάνθης, τους κατοίκους που ζουν στις περιοχές αυτές, αλλά και το Νοσοκομείο και το Στρατόπεδο που βρίσκονται σε αυτόν, ενώ θα μπορέσουμε να εκκενώσουμε πιο γρήγορα αυτές τις περιοχές, εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ηλεκτρονικά μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο. Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στη ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr στην ενότητα ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.