Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δημοπρατείται η κατασκευή για τη «Διευθέτηση του Ρέματος Αμμοτόπου»

01 Απριλίου 2019

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό έργο για τους κατοίκους του Αμμοτόπου»

Δημοπρατήθηκε από το Δήμο Αρταίων η κατασκευή για το  έργο «Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου», έργου με προϋπολογισμό 457.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ). Ο Δήμος Αρταίων υπέβαλλε την πρόταση, η οποία αξιολογήθηκε επιτυχώς, εντάχθηκε και τώρα δημοπρατείται.

Σήμερα, σε περιόδους μεγάλους βροχοπτώσεων τα νερά διαχέονται και πλημμυρίζουν την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας συχνά προβλήματα προσπέλασης, τόσο στον παράπλευρο δρόμο, όσο και στις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν σε αυτό. Με την υλοποίηση του έργου θα βελτιωθούν οι υποδομές του Αμμοτόπου, θα επιτευχθεί πρόληψη πλημμυρών, προστασιών των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους και περιβαλλοντική προστασία.

«Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Αμμότοπο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των συμπολιτών της περιοχής. Με την κατασκευή του έργου θα λύσουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Η περιοχή των έργων αφορά τμήμα μήκους 344 μέτρων του αδιαμόρφωτου ρέματος Αμμοτόπου, εντός σχεδίου του οικισμού του Αμμοτόπου, από την περιοχή «Μαλαμή» έως την περιοχή «Καλόγηρος». Η έκταση της λεκάνης του ρέματος στο εξεταζόμενο τμήμα του είναι της τάξης του 1,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους έως τις 26 Απριλίου και ώρα 14:00, με την σχετική προκήρυξη να έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων.