Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Διεκδικήσεις προς το Υπουργείο Υποδομών περιελάμβανε το πρόγραμμα του Δημάρχου Αρταίων, στην Αθήνα

21 Δεκεμβρίου 2021

Σειρά επαφών Δημάρχου κ. Τσιρογιάννη σε Υπουργεία.

Στην Αθήνα βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, προκειμένου να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την αναδιάταξη των πλεονεκτημάτων της Άρτας. Όπως ενημερώθηκε ο κ. Τσιρογιάννης από τον Υφυπουργό κ. Καραγιάννη, ο Δήμος Αρταίων θα χρηματοδοτηθεί με 400.000 ευρώ από τον Υπουργείο Υποδομών. Τα χρήματα αυτά θα διοχετευθούν για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες της προηγούμενης διετίας, ακριβώς όπως είχε αιτηθεί ο Δήμος  Αρταίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το Υπουργείο Υποδομών, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές, κ. Γεώργιο Καραγιάννη, ενώ στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος, όπου και η δική του συμβολή ήταν σημαντική για να πετύχουν οι στόχοι του Δήμου Αρταίων.

Στην ατζέντα των θεμάτων, κυριάρχησαν ζητήματα και διεκδικήσεις του Δήμου, που όπως ανέφερε ο Χρήστος Τσιρογιάννης: «Τα ζητάει η Άρτα εδώ και χρόνια, όλοι οι Υπουργοί αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητά τους και είναι η ώρα επιτέλους να γίνουν πραγματικότητα».

Τα ζητήματα αυτά, αφορούν:

  • Το θέμα της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου, το οποίο έχει αντιπλημμυρική, αρδευτική, οικιστική και αναπτυξιακή σημασία για την πόλη μας. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης, αφού η έλλειψη οριοθέτησης της κοίτης του, κρατά δέσμια μια ολόκληρη περιοχή, η οποία έμενε αναξιοποίητη.
  • Τη νέα γεφύρωση στο ύψος του τριγώνου προς Κεραμάτες, καθώς επίσης και επιπλέον γεφυρώσεις στον Άραχθο, προς Γραμμενίτσα και προς Βλαχέρνα.
  • Την ολοκλήρωση της μελέτης και η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και των γεφυρώσεων στην πόλη της Άρτας.
  • Την επιπλέον χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών έργων και την εκπόνηση των μελετών για την επέκταση των έργων αυτών, σε όλη την πεδιάδα της Άρτας.
  • Την δωρεάν υδροδότηση της πόλης από το φράγμα Πουρναρίου και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.
  • Την χρηματοδότηση έργων άρσης της επικινδυνότητας του οδικού μας δικτύου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος: «Τα παραπάνω είναι ζητήματα που έρχονται και επανέρχονται. Ωστόσο, από τη σημερινή μου επίσκεψη εδώ, μετά την ειλικρινή συζήτηση με τους υφυπουργούς, πιστεύω πως έχουμε σοβαρές πιθανότητες τα παραπάνω να γίνουν πράξη. Ο Άραχθος έχει ζητήματα που μας ταλαιπωρούν χρόνια και την ίδια ώρα είναι μια τεράστια ευκαιρία για όλη την περιοχή και σε όλα τα επίπεδα: οικονομικά, γεωργικά, τουριστικά, οικιστικά, ενεργειακά. Ως δημοτική αρχή θα επιμείνουμε μέχρι να τα καταφέρουμε. Εξάλλου, έχουμε υπηρεσίες που είναι «ετοιμοπόλεμες» για να συνεισφέρουν σε ότι ζητήσει το Υπουργείο».

Στη συνέχεια των επαφών του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, Γιώργο Ζερβό. Συζήτησαν, για την υλοποίηση σημαντικών έργων για την Άρτα και συγκεκριμένα, για τη νέα προγραμματική περίοδο, το ταμείο ανάκαμψης, την διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων, τα δίκτυα ύδρευσης, τις ενεργειακές αναβαθμίσεις, την ολοκλήρωση του Open Mall, του Ξενία και του Ιστορικού Δημαρχείου.

Επιπλέον, o Δήμαρχος συμμετείχε και στις εργασίες του συνεδρίου του δικτύου πόλεων “ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ” (ο Δήμος Αρταίων, είναι από τα ιδρυτικά μέλη) με θέμα: “Σχεδιάζοντας σήμερα το περιβάλλον του αύριο”, με σημαντικούς ομιλητές για χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία ανάπτυξης των Δήμων μας.

Τέλος, ο κ. Τσιρογιάννης δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και την έκθεση «Κερνάμε Ήπειρο» στο Ζάππειο, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου, όπου αυθεντικά προϊόντα της Ηπειρώτικης γης, προβάλλονται και γεύονται στο κέντρο της Αθήνας.