Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Διάνοιξη και κατασκευή τμήματος της οδού Δρυάδων και πεζοδρόμηση της οδού Αμβρακιώτη στην πόλη της Άρτας

16 Οκτωβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Έργα καθημερινότητας σε όλο το εύρος του Δήμου και σε κάθε γειτονιά της πόλης»

 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εργασίες σε δρόμους και πεζοδρόμους της Άρτας, στο πλαίσιο του έργου «Διάνοιξη και κατασκευή τμήματος οδού Δρυάδων και πεζοδρόμηση της οδού Αμβρακιώτη». Τις εργασίες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Ζέρβα, όπου συνομίλησαν με τον εργολάβο για την πορεία του έργου, καθώς και με κατοίκους των δύο περιοχών.

 

«Με τα συγκεκριμένα έργα δίνονται στη κυκλοφορία δύο οδοί στο αστικό οδικό δίκτυο της πόλης της Άρτας και ειδικότερα στις περιοχές του Σκοπευτηρίου και του Τριγώνου. Ικανοποιούμε πάγια αιτήματα πολιτών και διευκολύνουμε την κυκλοφορία των οχημάτων, τα οποία μπορούν να κινούνται με ασφάλεια. Κάνουμε διαρκώς παρεμβάσεις σε όλο το εύρος του Δήμου και σε όλες τις γειτονιές της πόλης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 155.000 ευρώ και αφορά την πλήρη διάνοιξη της οδού Δρυάδων και τη σύνδεσή της με την οδό Πρωταγόρου, μετά από καταβολή αποζημίωσης στο εναπομείνων κτίσμα. Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίου εκατέρωθεν της οδού, ασφαλτόστρωση της οδού, στηθαία ασφαλείας όπου απαιτείται και πλακόστρωση των πεζοδρομίων. Παράλληλα, στην οδό Αμβρακιώτη προβλέπεται η πεζοδρόμησή της. Η οδός είναι τσιμεντοστρωμένη και υπάρχει δίκτυο συλλογής ομβρίων.