Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Διαγραμμίσεις και δημιουργία διαβάσεων πεζών σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων

08 Αυγούστου 2019

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Στόχος μας  η ασφάλεια και η διευκόλυνση της  κυκλοφορία πεζών και οχημάτων »

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες οριζόντιας σήμανσης, διαγραμμίσεων και διαβάσεων πεζών σε όλο το εύρος του Δήμου που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα ο Δήμος Αρταίων, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα εκτελούνται διαγραμμίσεις δημοτικών οδών σε όλο το Δήμο Αρταίων, διαβάσεις εντός της πόλης της  Άρτας σε σημεία όπου υπάρχει έντονη κίνηση οχημάτων και πεζών, στους οικισμούς και σε πολυσύχναστα σημεία ειδικά πλησίον των σχολικών συγκροτημάτων. Επίσης τοποθετούνται επί του οδοστρώματος προτυπωμένα σύμβολα που κατά βάση θα απεικονίζουν πινακίδες ΚΟΚ, σε επικίνδυνα σημεία.

Οι  εργασίες οριζόντιας διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο όλων των οικισμών του Δήμου Αρταίων, υλοποιούνται σε θέσεις που κρίνονται επικίνδυνες κατόπιν αυτοψιών,  υποδείξεων της Τροχαίας, των Τοπικών Προέδρων και  αιτήσεων των Δημοτών.

«Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, τόσο στο κέντρο, όσο και σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου μας και οι μετακινήσεις να γίνονται με ασφάλεια. Συνεχίζουμε με σημαντικά έργα καθημερινότητας, ικανοποιώντας τις ανάγκες των συμπολιτών, πάντα σε συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς και τις τοπικές κοινότητες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί εργασίες διαγραμμίσεων σε διαβάσεις στο κέντρο της πόλης και  στους παρακάτω δρόμους :

  • Από δρόμο Πασά μέχρι το κέντρο του χωριού Άγιος Σπυρίδωνας .
  • Από το αντλιοστάσιο της Βίγλας έως την Βίγλα.
  • Από την Γαβριά έως το Ψαθοτόπι.
  • Από την ΚΟΜΔΕ μέχρι την είσοδο στην Ιόνια Οδό.
  • Από διασταύρωση δρόμου προς Σαλαώρα μέχρι είσοδος Γαβριάς.