Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Διαφύλαξη και σεβασμός στους πεζοδρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης μας

10 Ιουνίου 2021

Στην απόφαση να συνεργαστούν και να περιορίσουν το πρόβλημα της παράνομης διέλευσης οχημάτων και της στάθμευσης στους πεζοδρόμους τόσο των δικύκλων όσο και των υπολοίπων οχημάτων αλλά και την αυθαίρετη  κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, προχώρησαν η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αρταίων.

Έτσι αποφασίστηκε να γίνονται μικτές περιπολίες από την Ελληνική και τη Δημοτική Αστυνομία για την παράνομη διέλευση οχημάτων και την αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια. Πρέπει όλοι μας, δημότες και επιχειρήσεις, να διαφυλάξουμε και να σεβαστούμε τους πεζοδρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης μας, ενώ στους παραβάτες, αναγκαστικά θα επιβάλλονται πρόστιμα από τα όργανα ελέγχου.

Είχε προηγηθεί επιτόπια επίσκεψη στους πεζοδρόμους της πόλης, από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Βασιλείου, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Κώστα Χαρακλιά και τον Διευθυντή της Τροχαίας Άρτας κ. Χρήστο Τυρολόγο.

Μέχρι τώρα, τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και η Δημοτική Αστυνομία έχουν πραγματοποιήσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, με διευκρινιστικές πινακίδες σήμανσης και ειδικές επιστολές προς τους οδηγούς. Ωστόσο, είναι κοινή ομολογία ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να εντατικοποιηθεί από όλους  για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων σε όλα τα σημεία.