Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Δεκτό το αίτημα του Δήμου Αρταίων για “Νταντάδες της Γειτονιάς” και στην Άρτα

03 Νοεμβρίου 2022

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» ξεκινά  και στον Δήμο Αρταίων, μετά την επέκταση του προγράμματος σε ακόμη 28 Δήμους. Ειδικότερα το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά πιλοτικά σε 33 Δήμους της Χώρας, ενώ στην συνέχεια θα εφαρμοστεί σταδιακά και σε όλη την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τις αρχές του Προγράμματος ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης,  με επιστολή του στις 4 Απριλίου 2022, προς  στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα και την Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Καλυψώ Γούλα είχε ζητήσει να ενταχθεί και η Άρτα στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη των γονέων, ιδιαίτερα των μητέρων που θέλουν να εργάζονται και μετά την απόκτηση των παιδιών τους και οι οποίες δεν κατάφεραν να ενταχθούν στις δομές των εν λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών, στην Άρτα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα « Νταντάδες της Γειτονιάς», ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει σημαντικά όλες τις εργαζόμενες μητέρες», τόνισε σε δήλωση του ο κ. Τσιρογιάννης.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες μπορούν να επισκεφθούν το site: ntantades.gov.gr και να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών».