Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Χρήστος Τσιρογιάννης για ΞΕΝΙΑ και Αποφάσεις Ελεγκτικού Συνεδρίου

07 Δεκεμβρίου 2023

«Είναι ανεκδιήγητη η προσπάθεια του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, Χρ. Σιαφάκα, να μην αντιμετωπίσει τις ευθύνες του».

1ον:  είπε ψέματα προεκλογικά στον λαό της Άρτας για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, ως ξενοδοχείου

2ον: υπολόγιζε ότι θα μπορούσε να κρυφτεί μετεκλογικά πίσω από την υπογραφή της σύμβασης, από τον Χρ. Τσιρογιάννη

3ο: ζητά σήμερα να υπογράψει ο Χρ. Τσιρογιάννης για την πολιτιστική χρήση του ΞΕΝΙΑ

4ο: στο ενδιάμεσο «ξέχασε» να κάνει σωστά τη δουλειά του ως μέλος της Επιτροπής του Διαγωνισμού

5ο: το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκαλεί την Επιτροπή του Διαγωνισμού στην οποία ο Χρ. Σιαφάκας είναι μέλος, ότι κακώς προκρίθηκε μόνο μία προσφορά από τις τέσσερις.

Σχετικά με τις ανεπίσημες και δημοσιογραφικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αρταίων, Χρ. Σιαφάκα, αναφορικά με τα όσα δηλώνει για το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον διαγωνισμό του ΞΕΝΙΑ, οι πολίτες της Άρτας οφείλουν να γνωρίζουν την αλήθεια.

Η οποία είναι η εξής: Ποτέ το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν «έκοψε» τη σύμβαση.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με έγγραφό του με ημερομηνία 1/12/2023, ενημερώνει πως η 5μελής Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου, στην οποία είναι μέλος και ο νέος Δήμαρχος, Χριστόφορος Σιαφάκας, ενώ δεν αποτελεί ούτε αποτέλεσε ποτέ μέλος της επιτροπής ο Χρήστος Τσιρογιάννης, δεν έκανε σωστά τη δουλειά της με τις προσφορές που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο κακώς προκρίθηκε μόνο μία προσφορά από τις τέσσερις, ενώ θα έπρεπε να αξιολογηθεί και μια δεύτερη προσφορά, η οποία απορρίφθηκε για επουσιώδεις λόγους. Η εξέλιξη αυτή δεν έχει να κάνει με «κόψιμο» των 12 εκατομμυρίων και της σύμβασης, αλλά με τις προσφορές που κατατέθηκαν και κατά πόσο αυτές ευνοούν τον υγιή ανταγωνισμό και την εξοικονόμηση του δημοσίου χρήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκαλεί την 5μελή Επιτροπή του Διαγωνισμού, πως κακώς δεν άνοιξε και μια δεύτερη προσφορά και πως αυτή τους η επιλογή οδηγεί εκ των πραγμάτων σε καθυστέρηση της όλης διαδικασίας. Γιατί εάν η Επιτροπή του Διαγωνισμού, αξιολογούσε και προέκρινε τις δύο προσφορές, τότε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ήταν θετική για την υπογραφή της σύμβασης στις 1/12/2023, οπότε και μπορούσε να υπογραφεί η σύμβαση του έργου εντός του έτους, εφόσον βέβαια συναινούσε σε αυτό και η νέα δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα αναγράφονται τα εξής:

Χωρίς τίτλο

Είναι προφανές ότι ο νέος Δήμαρχος γνωρίζει την αλήθεια, αφού ως μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμού έχει άμεση πρόσβαση στα έγγραφα, αφού είναι και άμεσος παραλήπτης τους. Το γνώριζε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Δεκεμβρίου στο οποίο φρόντισε να μην παραστεί!!

Ο νέος Δήμαρχος είπε ψέματα προεκλογικά στον Αρτινό λαό για το μέλλον του ΞΕΝΙΑ, λέει ψέματα και τώρα για το Ελεγκτικό Συνέδριο, αφού αυτός ήταν μέλος της Επιτροπής του διαγωνισμού, οι δικές του λάθος ενέργειες προσβάλλονται σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Απέναντι, λοιπόν, σ’ αυτόν τον ανελέητο πόλεμο λάσπης, ο Χρήστος Τσιρογιάννης δηλώνει ξεκάθαρα:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νέος Δήμαρχος, Χριστόφορος Σιαφάκας, θέλησε να κρυφτεί πίσω από τη δουλειά άλλων. Είπε ψέματα στον λαό της Άρτας ότι το ΞΕΝΙΑ μπορεί να γίνει ξενοδοχείο και σήμερα μας εγκαλεί που δεν υπογράφουμε αυτό για το οποίο ο ίδιος είναι αρνητικός! Στο ενδιάμεσο, με ενέργειες ή παραλείψεις της Επιτροπής στην οποία αυτός είναι μέλος, κακώς αποκλείστηκε η προσφορά ενός διαγωνιζόμενου, ώστε σήμερα να έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον και τον υγιή ανταγωνισμό για να πει «ανοίξτε και την δεύτερη προσφορά». Όμως η Επιτροπή Διαγωνισμού ομόφωνα εμμένει στην αρχική της απόφαση (να προκρίνει μόνο έναν υποψήφιο) και προσβάλλει την εν λόγω απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε ανώτερο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο λαός της Άρτας βλέπει, κρίνει και μας αξιολογεί όλους».