Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Χρηματοδοτήθηκαν τα έργα ύδρευσης 4,3 εκ. ευρώ σε Έλατο Κορφοβουνίου, Κορωνησία, Στρογγυλή, Αμπέλια Αμμοτόπου, Παντάνασσα και Γραμμενίτσα

09 Αυγούστου 2018

Στο πρόγραμμα «Φιλοδήμος Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Βελτιώσεις επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Αρταίων» με συνολικό προϋπολογισμό 4.362.251 ευρώ.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν από το εν  λόγω πρόγραμμα, έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και να πραγματοποιείται καλύτερη συντήρηση.

Αναλυτικά, τα έργα που εντάσσονται είναι τα εξής:

  • Εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας, αυτοματισμών και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Αρταίων, με προϋπολογισμό 1.435.251 ευρώ.
  • Βελτιώσεις επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών (Έλατος Κορφοβουνίου, Κορωνησία, Στρογγυλή, Αμπέλια Αμμοτόπου και Παντάνασσα), προϋπολογισμού 1.907.000 ευρώ.
  • Ύδρευση υψηλής ζώνης Τ.Κ. Γραμμενίτσας με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ.
  • Ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Στρογγυλής με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

«Μέσα από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τις υποδομές ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Μάλιστα, η ΔΕΥΑ, με τη  ένταξη των έργων αυτών αλλά και με την χρηματοδότηση των έργων συντήρησης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης που υλοποιούνται  από το δικό της τεχνικό πρόγραμμα , λύνει όλα τα προβλήματα ύδρευσης του δίκτυο της και παρέχει προς τους πολίτες καλής ποιότητας υπηρεσίες. Θυμίζουμε επίσης ότι, δημοπρατήθηκαν και θα κατασκευαστούν από την ΔΕΥΑ  τα δίκτυα ύδρευσης, στους Χαλκιάδες προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και στο Γλυκόριζο  προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Επίσης έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) το σύστημα τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών  στην πόλη της Άρτας προϋπολογισμού 1.447,361 ευρώ» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.