Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ιαματικά λουτρά Χανόπουλου

18 Φεβρουαρίου 2022

Το Χανόπουλο αποτελούσε πάντα τόπο ιαματικών λουτρών, γνωστών από τα αρχαία, ακόμη χρόνια. Έχει υψόμετρο 10μ και είναι χτισμένο στην πλαγιά του λόφου Γκελμπερίνι (Μαραθιάς), 6 χιλιόμετρα βόρεια της Άρτας.

Σήμερα τα Ιαματικά Λουτρά περιλαμβάνονται σε μία ευρύτερη έκταση εκσυγχρονισμένων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Με μια ιστορία μισού και πλέον αιώνα, το κτιριακό συγκρότημα, ανακαινίστηκε διατηρώντας το παραδοσιακό ύφος που αρμόζει στον χώρο. Η ηρεμία που προσφέρει, το φιλόξενο περιβάλλον και το σπιτικό φαγητό, σε συνδυασμό με την μοναδικότητα των ιαματικών λουτρών τοποθετούν τα λουτρά του Χανόπουλου σε προσφιλή τόπο προορισμού για πολλούς επισκέπτες.

Η μοναδικότητα του ιαματικού νερού έγκειται στη σύστασή του. Σύμφωνα με χημική ανάλυση που έγινε από τη Διεύθυνση Γεωχημικών Ερευνών του Υπουργείου Βιομηχανίας, η πηγή του Χανόπουλου είναι Υδροθειοχλωρονατριούχος γυψοπηγή. Πρόκειται για μοναδική, ως προς τη σύνθεσή της, μεταλλική πηγή στην Ελλάδα. Παρόμοια σύσταση συναντάται μόνο στο Nenndorf της Γερμανίας και το Haute Savoie στη Γαλλία.

Θεραπευτικές Ενδείξεις: Η ιαματική δράση του νερού ενδείκνυται για: Αρθρώσεις και οστά, ρευματισμούς, νευρικό και κινητικό σύστημα, κυκλοφορικό σύστημα, πεπτικό και ουροποιητικό σύστημα, γυναικολογικά προβλήματα και προβλήματα στο συκώτι και τη χολή.

Περισσότερα