Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Best City Awards 2022: Χάλκινο βραβείο, για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρτας

14 Μαρτίου 2022

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στην Τελετή Απονομής των Best City Awards 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Περιφέρειας Αττικής, αναδείχθηκαν οι κορυφαίες πρακτικές Δήμων και Περιφερειών για τη χρονιά που πέρασε, μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έτσι η βράβευση του Δήμου Αρταίων και της ΔΕΥΑΑ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αφού κατάφερε να αποσπάσει το χάλκινο βραβείο μέσα σε μία πολύ απαιτητική περίοδο και μεταξύ προτάσεων άλλων Δήμων και Φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, απέσπασε  το χάλκινο βραβείο  για το Online Σύστημα Παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης, βραβείο το οποίο παρέλαβε ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Το Σύστημα τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αρταίων, καλύπτει αυτή τη στιγμή το σύνολο του δικτύου Ύδρευσης της Δ.Ε. Αρταίων, ενώ σε  εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση των συστημάτων στις Δ.Ε. Αμβρακικού, Βλαχερνών και Φιλοθέης. Επιπλέον, έχει υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” για να τοποθετηθούν και στη Δ.Ε. Ξηροβουνίου, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση 5.000 ψηφιακών υδρομετρητών στην πόλη της Άρτας. Ένα σύστημα που επιτρέπει να εξοικονομούμε φυσικούς πόρους και να προστατεύουμε το πολύτιμο αγαθό του νερού μέσα από την παρακολούθηση τυχόν διαρροών αλλά και να επεμβαίνουμε εγκαίρως για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου ύδρευσης, εξοικονομώντας έτσι ανθρώπινους και χρηματικούς πόρους αλλά και εξυπηρετώντας πιο άμεσα τους δημότες.

«Συγχαρητήρια σε όλες τις πόλεις και τις τοπικές τους αρχές που βραβεύτηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ποιότητα ζωής των δημοτών τους. Μια ακόμη βράβευση για την Άρτα μας και ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του Δήμου και  της ΔΕΥΑΑ. Τα Best City Awards αποτελούν τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την τοπική αυτοδιοίκηση για την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις, και φυσικά αναδεικνύουν τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί, προκειμένου οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.