Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ασφαλτοστρώσεις και τεχνικά έργα προϋπολογισμού 562.000 ευρώ βελτιώνουν την καθημερινότητα στην πόλη της Άρτας

20 Σεπτεμβρίου 2018

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν και συνεχίζονται έργα οδοποιίας, όπως ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις στο κέντρο της πόλης της Άρτας. Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 562.000 ευρώ και περιλαμβάνουν ακόμη διάφορα τεχνικά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα στην πόλη.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση στο τμήμα της οδού από την πλατεία Κιλκίς μέχρι και το τέλος του παλιού Νοσοκομείου, έναν δρόμο που καθημερινά δέχεται πολλά αυτοκίνητα και η αντικατάσταση της φθαρμένης ασφάλτου ήταν επιβεβλημένη.

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Τα έργα που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο κέντρο της πόλης είναι πολύ σημαντικά, καθώς συμβάλλουν στην βελτίωση της κατάστασης των δρόμων μέσα στην Άρτα, που δέχονται καθημερινά μεγάλο φόρτο από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Στην εργολαβία περιλαμβάνονται μια σειρά από παρεμβάσεις, οι οποίες μόλις ολοκληρωθούν θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου προς όφελος όλων των δημοτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Να σημειωθεί, ότι με την εν λόγω εργολαβία θα γίνουν ακόμη στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων:

  • Διάνοιξη ρυμοτομούμενων τμημάτων επί της οδού Μικράς Ασίας, επί της οδού Μοστραίων, μεταξύ των οδών Ανεμομύλων, Βίτσι και Χωματιανού, καθώς και στην οδό Οδηγητρίας.
  • Ασφαλτοστρώσεις στην οδό 3/40 Συντάγματος Ευζώνων έως τη διασταύρωση με την οδό Τζουμέρκων,
  • Ασφαλτόστρωση στην οδό Στρατώνος και σε διάφορα σημεία της πόλης,
  • Κατασκευή δικτύου ομβρίων σε πάροδο της οδού Τζουμέρκων,
  • Επισκευή στο οδόστρωμα στον παράδρομο της Περιφερειακής οδού στο ύψος της πρώην Πρόνοιας,
  • Επισκευή τσιμεντόστρωσης στην οδό Διογένους.

Στην Δημοτική Ενότητα Βλαχέρνας εργασίες θα γίνουν στην έξοδο του οικισμού Γραμμενίτσας προς τον παράδρομο της Ιόνιας Οδού. Τέλος, εργασίες θα γίνουν και στην Τοπική Κοινότητα Κορφοβουνίου, όπου θα αποκατασταθεί η βατότητα του δρόμου προς τον οικισμό Ρουμάνια.