Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ, ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΑΜΠΗ, ΚΩΣΤΑΚΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΥΤΙΚΑ

27 Σεπτεμβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ολοκληρώσαμε το διάλογο με τους πολίτες σε όλες τις τοπικές κοινότητες. Σειρά πλέον έχει η πόλη της Άρτας και οι γειτονιές της»

Συναντήσεις και διάλογο με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία είχε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε Καμπή, Κωστακιούς και Μύτικα. Με τις τρεις αυτές περιοχές ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις σε όλες τις τοπικές κοινότητες και πλέον σειρά έχουν οι γειτονιές της πόλης της Άρτας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο Δήμαρχος ανέλυσε το σχεδιασμό του Δήμου, αλλά και την ατζέντα των βασικότερων θεμάτων που προγραμματίζονται για κάθε μια από τις παραπάνω περιοχές, ενώ οι πολίτες, αφού ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της, εξέφρασαν τα αιτήματά τους.

Και στις τρεις περιοχές, μέχρι σήμερα έχει δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα και έχουν εκτελεστεί και προγραμματίζονται μικρά τεχνικά έργα, τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού, εργασίες καθαρισμού, χαλικοστρώσεις, κοπές υψίκορμων δέντρων, κοπές βλάστησης, καθαρισμοί αυλάκων, κλαδεύσεις, έργα ύδρευσης και άρδευσης, συντηρήσεις και βελτιώσεις πλατειών, κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, εκσυγχρονισμός και βελτίωση αγροτικών ιατρείων κ.α.

Στη Καμπή υλοποιούνται έργα κατασκευής του αποχετευτικούς δικτύου, ενώ η Δημοτική Αρχή έδωσε λύση, με νέα γεώτρηση, στο σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης του οικισμού. Παράλληλα, κατασκευάστηκε νέα παιδική χαρά, έγιναν βελτιώσεις στα σχολεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προγραμματίζονται νέες ασφαλτοστρώσεις αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας.

Στους Κωστακιούς, μετά και την έναρξη λειτουργίας του Νέου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου (Τ9), που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο, τονίστηκε η ολοκλήρωση και η άμεση λειτουργία (εντός Νοεμβρίου) του παιδικού σταθμού στο κτίριο του πρώην Πνευματικού Κέντρου της περιοχής. Επιπλέον, τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκρίθηκαν 13 χιλιόμετρα για ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, έγινε και θα γίνει ασφαλτόστρωση κεντρικών δρόμων εντός οικισμού που παρουσιάζουν φθορές λόγω αποχέτευσης, έγιναν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικο και Γυμνάσιο, έγινε ενίσχυση του υδραγωγείου, εργασίες βελτίωσης στο κοιμητήριο κ.α.

Τέλος, στο Μύτικα έγινε αναφορά κυρίως στα θέματα καθημερινότητας και εξυπηρέτησης του δημότη, ενώ στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως  μικρά τεχνικά έργα, τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού, εργασίες καθαρισμού, χαλικοστρώσεις, κοπές υψίκορμων δέντρων, κοπές βλάστησης, καθαρισμοί αυλάκων, κλαδεύσεις κ.α.

Στις συναντήσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Γιώργος Λιλής, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Σφήκας, Κώστας Τράμπας, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Κοσμάς και Κώστας Παπαϊωάννου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, τα τοπικά συμβούλια και εκπρόσωποι φορέων κάθε περιοχής.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου των επισκέψεων στα χωριά για τον «Διάλογο με τους Δημότες και την Τοπική Κοινωνία», ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε: «Ξεκινήσαμε πριν περίπου ένα χρόνο τις επισκέψεις σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου μας. Θέλαμε και θέλουμε να ακούμε τους συμπολίτες μας. Ακούσαμε πολύ σημαντικά πράγματα, οι κάτοικοι μας εξέφρασαν τα αιτήματά τους, η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη ικανοποιηθεί και τα υπόλοιπα θα ικανοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Αξιολογούμε και βάζουμε προτεραιότητες στα έργα, δεν λέμε ναι σε όλα και λέμε αλήθειες. Καλύτερα να δεσμευθούμε για λιγότερα και να κάνουμε περισσότερα, παρά να μην είμαστε συνεπείς απέναντι στους συμπολίτες μας. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ως Δήμοι 70% κάτω σε πόρους και με πολύ μειωμένο προσωπικό. Από την πλευρά μας, ως Δήμος δεν χάνουμε καμία ευκαιρία χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων προγραμμάτων, ώστε να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό μας πλάνο, το οποίο, όπως έχω ξαναπεί, εδράζεται στους πέντε άξονες: ανάπτυξη, καθημερινότητα, κοινωνική πολιτική, τουρισμός-πολιτισμός και αγροτική παραγωγή. Παράλληλα με το «Διάλογο με τους Δημότες και την Τοπική Κοινωνία», συνεχίζουμε το «Διάλογο με το Επιχειρείν», το «Διάλογο με την Εκπαίδευση» και το «Διάλογο με τους Φορείς». Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που παρέστησαν στις συναντήσεις, αλλά και τα τοπικά συμβούλια, καθώς και τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους που έδιναν το παρών. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Σειρά τώρα έχει η πόλη της Άρτας και οι γειτονιές της. Παραμένουμε δίπλα στους συμπολίτες μας με πράξεις».