Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Άρωμα και γεύση Αρτινών προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας

05 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Αποκτούμε εξωστρέφεια και δημιουργούμε την ταυτότητα της Άρτας»

«Το 2019 έκθεση αγροτικών προϊόντων με παραγωγούς και επιχειρήσεις στην Αθήνα»

Με άρωμα και γεύση Αρτινών προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η 5η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς, που διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Αρταίων.

Πλήθος κόσμου, περίπου 2.500 κάτοικοι της πρωτεύουσας πέρασαν από την εκδήλωση του Δήμου στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου προβλήθηκαν τα προϊόντα της Άρτας. «Με αιχμή του δόρατος τα προϊόντα μας αποκτούμε εξωστρέφεια και κάνουμε γνωστή την Άρτα στο κοινό της Αθήνας. Τα Αρτινά προϊόντα είναι άριστης ποιότητας και αξίζουν να έχουν την καλύτερη δυνατή προώθηση και προβολή. Όλοι μαζί, συνεργαζόμαστε, αναβαθμιζόμαστε και δημιουργούμε την ταυτότητα της περιοχής μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνεχίζει: «Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα μας εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή προώθηση των προϊόντων μας στην Αθήνα. Πρόκειται για στοχευμένες κινήσεις που γίνονται από το Δήμο Αρταίων, ώστε να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα και τους ανθρώπους που παράγουν τα προϊόντα μας. Την επόμενη χρονιά θέλουμε να διοργανώσουμε μια έκθεση αγροτικών προϊόντων της Άρτας στον ίδιο σταθμό στο Σύνταγμα, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν οι παραγωγοί της Άρτας και να πουλήσουν τα προϊόντα τους».

Η  εκδήλωση περιελάμβανε διανομή φυσικών χυμών πορτοκαλιού και ακτινιδίου καθώς και γευσιγνωσία με finger foods από Αρτινά προϊόντα, που δημιούργησε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Παράλληλα, έγινε προβολή και προώθηση του αυτόματου αποχυμωτή που έχει τοποθετήσει στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εκμετάλλευσης Ακτινιδίων Άρτας (ΑΣΕΑ).

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος, ο Βουλευτής Αθηνών και πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, οι δήμαρχοι Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και Δομοκού και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων της ΚΕΔΕ Δημήτρης Τζιαχρήστας , οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας και Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Παπαλέξης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικης Κωστας Κωνής, ο εκπροσωπος Δημοσίων Σχεσεων της Πανηπειρωτικης Αντώνης Κοντος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλαδος Τάσος Τόλης, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Αδελφοτήτων και Συλλόγων αποδήμων Αρτινών,  πλήθος Αποδήμων Αρτινών στην Αθήνα κ.α.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά τους φορείς που έθεσαν την εκδήλωση υπό την αιγίδα τους και συγκεκριμένα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το Επιμελητήριο Άρτας και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Επίσης, ευχαριστεί όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης στην Ανέζα, τους ομιλητές της επιστημονικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως και τους φοιτητές που την παρακολούθησαν, τη ΣΤΑΣΥ για την επικοινωνία και προβολή της εκδήλωσης στο Μετρό, τις επιχειρήσεις που προσέφεραν προϊόντα για την διεξαγωγή της Γιορτής, τους υπαλλήλους του Δήμου Αρταίων που εργάστηκαν για την εκδήλωση, καθώς και όλους όσους έδωσαν το «παρών» σε Ανέζα και Αθήνα αναδεικνύοντας τις προσπάθειες του Δήμου για εξωστρέφεια και προβολή των Αρτινών προϊόντων.