Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πεσόντα Σμηναγού Αναστάσιου Μπαλατσούκα και ονοματοδοσία της πλατείας, από τον Δήμο Αρταίων

26 Αυγούστου 2021

Χρ. Τσιρογιάννης: «Τιμή και Δόξα στους Αθάνατους Ήρωες που γέννησε ετούτος εδώ ο τόπος».

Με μία σεμνή και λιτή τελετή, ο Δήμος Αρταίων τίμησε σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου, τον πεσόντα Σμηναγό (Ι) Αναστάσιο Μπαλατσούκα. Έτσι από σήμερα, και επίσημα  η πλατεία  φέρει το όνομα του Σμηναγού (Ι) Αναστασίου Μπαλατσούκα και η προτομή του, κοσμεί την ομώνυμη πλατεία στην περιοχή του Τριγώνου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Επιτελάρχης ΑΤΑ Υποπτέραρχος (Ι) κ. Βασίλης Παπαχρήστου, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Αναστάσια Σίμου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κατέρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας κ. Γιώργος Βασιλείου, ο Σμήναρχος (Ι) Διοικητής Μονάδας Υποστήριξης FOB, Αργύρης Κωστούρος, και αντιπροσωπεία από την 116 ΠΜ, ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Άρτας κ. Αριστείδης Θεοδωρής, ο Αντιπύραρχος Άρτας κ. Γεώργιος Δημητρίου, οι Αντιδήμαρχοι, Κώστας Χαρακλιάς, Δημήτρης Σφήκας, Χριστόφορος Σιαφάκας, Νίκος Λιόντος, Παντελής Κωλέτσος, Κώστας Μάρος, οι Περιφερικοί Σύμβουλοι, Κώστας Πατήλας και Φώτης Φώτης, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Παναγιώτης Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας, η Επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» Τζένη Ταπραντζή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Ζέρβας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χριστίνα Σπάκα και Απόστολος Πλατσούκας, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Τοπικοί Σύμβουλοι και φυσικά οι γονείς και η οικογένεια του Σμηναγού.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές με την παρουσία των γονέων του Αναστάσιου Μπαλατσούκα, που είδαν περήφανοι την Άρτα να τιμά το παιδί τους για την προσήλωση στο καθήκον και την πατρίδα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η πτήση των μαχητικών αεροσκαφών στον Αρτινό ουρανό από την 115 ΠΜ στην οποία υπηρετούσε ο Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας.

Όπως δήλωσε και ο Αντιδήμαρχος, Κώστα Χαρακλιάς:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση, που έφτασε αυτή η σημαντική ημέρα να τιμήσουμε όπως αξίζει σ’ έναν ήρωα, το δικό μας παιδί, τον Αναστάσιο Μπαλατσούκα. Μια ημέρα, που ήρθε κατόπιν συζητήσεων με την οικογένεια του εκλιπόντος και που έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης του Δημάρχου μας, Χρήστου Τσιρογιάννη. Με αισθήματα βαθύτατου χρέους τελέσαμε σήμερα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα και την ονοματοδοσία της πλατειάς στην περιοχή του Τριγώνου  με το όνομά του, αποτίοντας φόρο τιμής στον πεσόντα σε ώρα καθήκοντος, Σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα».

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον Επιτελάρχη ΑΤΑ Βασίλη Παπαχρήστου και τα αποκαλυπτήρια της πλατείας αντίστοιχα, από τον Δήμαρχο με τον πατέρα του εκλιπόντα, Χριστόφορο Μπαλατσούκα.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και στην συνέχεια κατάθεση στέφανων από τους Φορείς και την οικογένεια του Σμηναγού στο μνημείο στην προτομή του.

Στην οικογένεια του Σμηναγού, επιδόθηκαν αναμνηστικά  από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, από τους Φίλους Ιερού Ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας και από την Λέσχη Μοντελιστών Άρτας.

Ο Δήμος Αρταίων, ευχαριστεί ιδιαίτερα την Πολεμική Αεροπορία, την στρατιωτική μουσική της 8ης Μεραρχίας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άρτας, το προσωπικό του Δήμου και όλους όσους συνέβαλαν για το άρτιο αποτέλεσμα της τελετής.